sreda, 28. decembar 2016.  12:00h
Pročitano 3806 puta

Predstavljanje XVIII broja stručnog časopisa Glasnik muzeja Banata

U Narodnom muzeju Pančevo, u okviru obeležavanja 93 godine od osnivanja Muzeja, u sredu, 28. decembra u 12 sati, biće predstavljen novi broj stručnog časopisa „Glasnik muzeja Banata“.

U ovogodišnjem broju stručna javnost i svi ljubitelji muzeologije mogu počitati niz članaka, priloga, izveštaja i građe iz više oblasti: etnologija, istorija, istorija umetnosti, konzervacija i zaštita prirode. Autori su mahom muzejski radnici, ali i kustosi mlađe generacije; svako od njih svojim tekstom otkriva jedan deo kulturno-istorijske slagalice nasleđa u Banatu.

„Glasnik muzeja Banata“ je stručni časopis sa dugogodišnjom tradicijom. Osmišljen je kao glasilo koje omogućava zaposlenima u Narodnom muzeju Pančevo da objave rezultate svojih godišnjih istraživanja, da predstave novonabavljene predmete i da stručnu javnost izveste o delatnostima koje su obavljene u prethodnoj godini. Prvi broj izašao je 1988. godine. Međutim, od broja 6. „Glasnik“ nadrasta svoje prvobitne okvire i postaje „Glasnik muzeja Banata“, sa priključivanjem muzeja u Kikindi, Zrenjaninu, Vršcu i Beloj Crkvi.

 

Glasnik korice

  • Datum:  sreda, 28. decembar 2016.
  • Vreme:  12:00 
  • Mesto:  Narodni muzej Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00