utorak, 6. decembar 2016.  20:00h
Pročitano 4201 puta

„Mikini dani“ u Pančevu

Manifestacija „Mikini dani“, u čast legendarnog Miroslava Mike Antića održaće se šesti put, u utorak, 6. decembra u 20 časova, u Dvorani Kulturnog centra Pančeva. 

Ulaz na program je besplatan.

Ovogodišnji „Mikini dani“ biće obeleženi premijernim izvođenjem poetsko-muzičkog kolaža dramskog umetnika Gorana Sultanovića „Pevam pesnike“. Ova svojevrsna pesničko-muzička antologija sadržaće najlepše ljubavne stihove domaćih klasičnih i modernih srpskih pesnika. 

Publika će imati prilike da uživa uz poeziju Laze Kostića, Jovana Jovanovića Zmaja, Milana Rakića, Brane Petrovića, Matije Bećkovića, Brane Crnčevića, Duška Trifunovića, Đorđa Balaševića, a podsetićemo se i najpoznatijih stihova Miroslava Mike Antića. Muzika je originalno komponovana na stihove pomenutih autora. Uz Gorana Sultanovića nastupiće i muzičari Duda Bezuha i Branislav Zarin.

 

Mikini dani

 

Više o manifestaciji „Mikini dani“

U Pančevu se održavaju šesti put "Mikini dani", manifestacija posvećena pesniku Miroslavu Antiću, koji je jedan deo svog života proveo u ovom gradu. Za Miroslava Antića pesnika, novinara, slikara, boema, Pančevo je bio jedan od gradova u koji je često voleo da navraća. Tu se školovao, napisao prve stihove, upoznao svoju prvu ljubav, radio za list "Pančevac", tu su mu živele sestre, otac i majka. 

Zamišljena prvobitno kao manifestacija koja treba da vrši edukaciju mladih o načinima za transformaciju umetničkih dela iz jedne forme u drugu, a inspirisana poezijom, prozom, likovnim i filmskim radovima Miroslava Antića,  ona se vremenom preobrazila u manifetaciju visokog estetskog kvaliteta koja okuplja renomirane domaće autore iz sveta književnosti, pozorišta, filma, novinarstva...

  • Datum:  utorak, 06. decembar 2016.
  • Vreme:  20:00 
  • Mesto:  Kulturni centar Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00