nedelja, 4. decembar 2016.  20:30h
Pročitano 5188 puta

Monodrama “Tezga kao život” ili sve je na prodaju

Glumac Mikica Petronijević izvešće pred Pančevcima monodramu „Tezga kao život“ ili sve je na prodaju u nedelju, 4. decembra u 20.30 časova u pivnici Zlatni prag.

Glumac Mikica Petronijević izvešće pred Pančevcima monodramu „Tezga kao život“ ili sve je na prodaju Glumac Mikica Petronijević izvešće pred Pančevcima monodramu „Tezga kao život“ ili sve je na prodaju M.P.

Ulaz je slobodan.

U pitanju je duhovita, satirična komedija koja iza sebe ostavlja onaj gorki ukus posle smeha. Tezga kao život – sve je na prodaju je priča o malom čoveku, šumadijskom seljaku Tijosavu Obrenoviću iz sela Ajduci negde u podnožju planine Bukulje.

Kroz prizmu njegovog života sagledavamo život srpskog seljaka ali i sela koje se gasi. Naš junak je poslednji stanovnik svoga sela, svi su otišli. Tijosav je neoženjen, na rubu lične egzistencije, bez perspektive i nade. Ceo svoj život radi za tezgom na gradskoj pijaci. Nekada se tu prodavalo voće i povrće a sada sve i svašta: od akademskih diploma do ljudskih organa…

Urođenom dovitljivošću on se bori za golu egzistenciju i ne odustaje. Pomalo naivan u svojoj dobroti i poštenju, njegov ceo vrednosni sistem, vaspitanja i odnosa prema životu, doći će u sumnju. Moralne dileme koje ima naš junak su dileme savremenog čoveka, bez obzira gde on živeo. Prodajom dedovine, rešio bi materijalnu situaciju.

Da li je sve na prodaju ostaje da pogledate 4. decembra u 20.30 časova u pivnici Zlatni prag u Pančevu, Ignjata Barajevca broj 4. 

 

predstava komendija

 

Monodrama ,,Tezga kao život” je autorsko delo glumca Mikice Petronijevića, poznatijeg po ulogama u tv seriji Selo gori a baba se češlja, Tito i Draža, Kursadžije i mnoge druge. Predstava je urađena u produkciji Udruženja građana za pozorište, televiziju i film.

Monodrama je premijerno odigrana u februaru ove godine u Akademiji 28 u Beogradu.

  • Datum:  nedelja, 04. decembar 2016.
  • Vreme:  20:30 sati 
  • Mesto:  Zlatni prag, Ignjata Barajevca 4, Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(5 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00