subota, 26. novembar 2016.  14:00h
Pročitano 4423 puta

22. Ženski dan – o sistemskoj porodičnoj terapiji

U Gradskoj biblioteci Pančevo u subotu, 26. novembra, od 14 do 17 časova, biće održan 22. Ženski dan na temu: Sigurne u grupi (osvrt na sistemsku porodičnu terapiju).

Voditeljka radionice biće Silvija Patalov Trajković.

Za sebe kaže da voli rođendane i porodične rituale. Završila je pančevačku gimnaziju, pa filozofski fakultet u Novom Sadu, odsek za pedagogiju. Radila je kao nesvšena pedagoškinja u NVO Armenka sa ženama i decom u procesu nasilja u porodici. Nakon toga je kratko volontirala u Gerontološkom centru u Pančevu, te bila angažovana u okviru Javnih radova tada Opštine Pančevo na projektu koji je ispitivao psihosocijalne potrebe starijih građana Pančeva. Od 2008. radi u pančevačkoj Gimnaziji na mestu stručne saradnice u Peps-i službi škole. Rad sa adolescentima smatra benefitom i srećnom životnom okolnošću. Voli svoj posao. Od 2015. je edukantkinja Sistemske porodične terapije na IMZ Palmotićeva u Beogradu.Bavljenje psihoterapijom smatra smelim korakom u budućnost. 

O radionici :

Ideja mi je da kroz predstavljanje osnovnih pojmova kojima se Sistemska porodična terapija bavi, sa učesnicama radionice otvorim neke teme (zadovoljstvo, lične granice, autonomija, zajedništvo, otvorenost, dostupnost). Da pokrenem kod njih razmišljanja i osećanja koja se tkaju kada mislimo o našim porodicama i o nama samima u tim porodičnim okvirima. Da se zajedno prisetimo uspomena iz mladosti i detinjstva i pokušamo da im udahnemo svežinu sadašnjeg trenutka. Da se osnažimo i na ovaj način za budućnost, kaže Patalov Trajković.

Ženski dan je, kao i uvek, otvoren i besplatan za sve žene!

Na Ženskom danu možete nabaviti novi primerak časopisa Liceulice

Projekat finansijski podržava grad Pančevo.

Organizatorke Ženskog dana su članice Ženske mirovne grupe Pančevo.

  • Datum:  subota, 26. novembar 2016.
  • Vreme:  14:00 
  • Mesto:  Gradska biblioteka Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00