subota, 8. oktobar 2016.  18:00h
Pročitano 5593 puta

Pomoć i podrška za očuvanje psihofizičkog i socijalnog zdravlja

Udruženje "Napravi korak" nastavlja akciju pružanja podrške i pomoći osobama koje imaju potrebu za očuvanje psihofizičkog i socijalnog zdravlja, u subotu, 8. oktobra u 18 časova u prostorijama “Turističke organizacije Pančevo”.

Program radionica "Novi početak" čiji je autor dr Darko Stanković osmišljen je da promeni način života kod odraslih osoba, kaže Sandra Stanojević iz Udruženja "Napravi korak" Program radionica "Novi početak" čiji je autor dr Darko Stanković osmišljen je da promeni način života kod odraslih osoba, kaže Sandra Stanojević iz Udruženja "Napravi korak" Pančevo.MOJKraj.rs

Akcija pod nazivom “Srušimo tabue, sačuvajmo mentalno zdravlje” pokrenuta je u saradnji sa dr Darkom Stankovićem, neuropsihijatrom i Turističkom organizacijom Pančeva.

Ideja je da se podigne svest građana o važnosti higijene mentalnog zdravlja kao i da sruše tabui na relaciji psihijatar-osoba.

Jedan od motiva je i svakako činjenica da se letos u Pančevu dogodio niz samoubistava. O važnosti mentalnog zdravlja, na žalost se samo malo govori oko 10. oktobra jer je to dan koji se obeležava kao Dan mentalnog zdravlja. Međutim, važno je na ovu temu govoriti tokom cele godine, kaže Sandra Stanojević iz Udruženja “Napravi korak”.

Program radionica "Novi početak" čiji je autor dr Darko Stanković osmišljen je da promeni način života kod odraslih osoba.

Program je zasnovan na osam principa koji pomažu da se postigne optimalno zdravlje: ishrana, fizička aktivnost, sunčeva svetlost, umerenost, vazduh, odmor i mentalno zdravlje.

Program je napravljen da bi sprečio i izlečio bolesti, kako fizičke tako i psihičke korišćenjem prirodnih metoda.

Program će biti realizovan zahvaljujući volonterskom radu Dr Darka Stankovića, neuropsihijatra i psihoterapeuta, udruženju "Napravi korak" kao i Turističkoj organizaciji grada Pančeva koja je omogućila prostor za realizaciju programskih aktivnosti.

“Novi početak” biće realizovan u subotu, 8. oktobra u 18 časova u prostorijama Turističke organizacije Pančevo (kod bivše Snežane).

Ulaz slobodan.

Prijava je obavezna na broj telefona 069-335-36-88

 

1 radionica

  • Datum:  subota, 08. oktobar 2016.
  • Vreme:  18:00 
  • Mesto:  Prostorije Turističke organizacije Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00