subota, 27. avgust 2016.  09:30h
Pročitano 4339 puta

Manifestacija “Kad bagrem miriše”

U Deliblatskoj peščari bagrem može da miriše i u avgustu zahvaljujući manifestaciji „Kad bagrem miriše”.

Igranje odbojke na pesku kod crkve Sv. Vasilija Ostroškog na Leanci bilo je organizovano i prošle godine Igranje odbojke na pesku kod crkve Sv. Vasilija Ostroškog na Leanci bilo je organizovano i prošle godine N.R.

U okviru ove manifestacije u subotu, 27. avgusta upriličiće se igranje odbojke na pesku kod crkve Sv. Vasilija Ostroškog na Leanci. Cilj je da se kroz zdravstveno-rekreativnu igru mališani druže u prelepoj prirodi na svežem vazduhu. Učesnici akcije biće deca školskog uzrasta iz Dolova, a očekuje se i jedna ekipa iz Pančeva. 

Zainteresovani će moći da posete i crkvu Sv. Vasilija Ostroškog.

Još jedan od ciljeva grupe koja organizuje ovu manifestaciju je očuvanje prirodnih bogatstava Peščare i upoznavanje najmlađih sa florom i faunom ove oaze. Tako će se i ove godine na majicama koje će dobiti učesnici, kao maskota, pojaviti ne toliko poznata peščarska buba "trčuljak" (Cicindela hybrida), koja je specifična za ove krajeve, ali i po svojoj brzini.

Skup učesnika je ispred škole u Dolovu u 9:30 sati odakle će se krenuti put Peščare, a već za 10 časova zakazane su prve utakmice na Leanci. 

 

KAD BAGREM MIRIŠE.2

  • Datum:  subota, 27. avgust 2016.
  • Vreme:  09:30 
  • Mesto:  okupljanje ispred škole u Dolovu 
Autor:  Nikola Radonjin
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00