četvrtak, 25. avgust 2016.  11:30h
Pročitano 3737 puta

Literarna radionica u Dolovu

Najmlađi Dolovci će u četvrtak, 25. avgusta od 11 časova i 30 minuta u dolovačkom Domu Kulture na literarnoj radionici još jednom imati priliku da na kreativan način izraze svoje impresije.

Nakon uspešne radionice povodom manifestacije „U smiraj dana”, kada je nastalo mnogo lepih stihova, proznih i likovnih radova, u Dolovu su odlučili da ponovo organizuju sličnu radionicu Nakon uspešne radionice povodom manifestacije „U smiraj dana”, kada je nastalo mnogo lepih stihova, proznih i likovnih radova, u Dolovu su odlučili da ponovo organizuju sličnu radionicu N.R.

Ovaj put povod će biti predstojeća Štrudlijada.

Poučeni dobrim iskustvom koje su imali na radionici koja je pre mesec dana upriličena povodom manifestacije „U smiraj dana”, kada je nastalo mnogo lepih stihova, proznih i likovnih radova, čelnici dolovačke kulturne ustanove odlučili su da ponove organizuju sličnu radionicu.

Na radionici će učestvovati deca školskog uzrasta, a motivi za pisanje biće im pre svega štrudla i sve što je vezano za pravljenje ove poslastice. Radionicu će i ovaj put voditi Nikola Radonjin.

Likovni deo već je delom odrađen na školi karikature koju je krajem maja u Dolovu upriličio Nikola Dragaš. Tada su između ostalih tema, mališani kroz crteže razmišljali i o dolovačkim manifestacijama, a najbolji radovi nastali tada na temu štrudlijade biće izloženi na predstojećoj manifestaciji.

Udruženje žena „Dolovke” kao organizatorke Štrudlijade obezbedile su po tri nagrade za najbolje mlade pesnike i slikare koje će im uručiti u subotu, 3. septembra na sam dan manifestacije. 

 

mladi pesnici na manifestaciji U smiraj dana

  • Datum:  četvrtak, 25. avgust 2016.
  • Vreme:  11:30 
  • Mesto:  Dom kulture Dolovo 
Autor:  N.R.
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00