petak, 26. avgust 2016.  19:30h
Pročitano 4764 puta

“Krilate pesme” i Matija Bećković u Pančevu

“Krilate pesme i prijatelji” prirediće ljubiteljima poezije uživanje u Gradskoj biblioteci u Pančevu, u petak, 26. avgusta u 19.30 sati, u okviru Pančevačkog kulturnog leta.

Ovaj put gost “Krilatih pesama” biće pesnik i akademik Matija Bećković, kome će ovo biti prvo gostovanje u Pančevu nakon više od decenije.

Ulaz slobodan.

Zahvaljujući podršci Biblioteke grada Pančeva, ali pre svega pozivu KRILATIH PESAMA, poetskog trija koji čine pančevačke pesnikinje Gordana Vlajić, Ivanka Radmanović i Milosava Pavlović, koje su na svoje pesničko druženje pozvale ovog književnog velikana, nakon duže od decenije, Matija Bećković će biti gost pred pančevačkom publikom.

 

Gimnazija 2

 

Program će početi u 19:30 sati, a tema je prijateljstvo, inspirisano Bećkovićevom čuvenom pesmom ”Dva prijatelja” koju je svojevremeno otpevao podjednako veliki pevač Arsen Dedić.

Pančevačke pesnikinje, inače članice Udruženja književnika Srbije, će ovom prilikom i najaviti zajedničku zbirku pesama pod nazivom KRILATE PESME, gde će pored sopstvenih objaviti i poeziju svih pesnika koji su bili gosti na događajima u njihovoj organizaciji, pa tako i Matije Bećkovića.

 

0 matija beckovic

 

“Krilate pesme i prijatelji” svoje književne nastupe organizuju na mestima netipičnim za promociju poezije. Misija “Krilatih pesama” je da pesme dovede među ljude, a ne uvek i nužno ljude pred pesme i bine.

"Krilate pesme" čine pesnikinje Gordana Vlajić, Ivanka Radmanović i Milosava Pavlović, članice Udruženja književnika Srbije kojima je želja da poeziju dovedu pred publiku, pre svega putnike u različitim sredstvima javnog prevoza ali i na drugim neobičnim mestima neuobičajenim za čitanje poezije.

  • Datum:  petak, 26. avgust 2016.
  • Vreme:  19:30 
  • Mesto:  Gradska biblioteka Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00