utorak, 9. avgust 2016.  20:00h
Pročitano 6492 puta

Predstava „Ostrvo“ po romanu Meše Selimovića

U dvorištu Narodnog muzeja Pančevo u utorak, 9. avgusta u 20 sati, biće odigrana duodrama „Ostrvo“ prema romanu Meše Selimovića.

Dramatizaciju romana, oblikovanu u duodramu, uradili su glumac Bratislav Janković i glumica Ivana Terzić Dramatizaciju romana, oblikovanu u duodramu, uradili su glumac Bratislav Janković i glumica Ivana Terzić

Duodramu izvode Ivana Terzić i Bratislav Janković.  

Ulaz je besplatan.

Roman „Ostrvo“ napisan je pre više od 40 godina, ali ne gubi na aktuelnosti jer obrađuje bezvremenske teme. Meša Selimović kroz dvoje protagonista Ivana i Katarinu, bračni par koji živi na ostrvu, vrlo vešto, svedenim sredstvima navodi na upitanost o ličnim granicama, otuđenosti, slobodi, smislu postojanja, ljubavi, odnosu prema bližnjem itd.

Globalni trend inscenacija klasičnih romana već neko vreme aktuelan je i u Srbiji. Postavljanje ovog dela Meše Selimovića na scenu predstavlja poseban pozorišni kuriozitet jer nikada do sada nije izvođen.

Dramatizaciju romana, oblikovanu u duodramu, uradili su glumac Bratislav Janković i glumica Ivana Terzić, koji zajedno čine autorski tim ove predstave.

Predstava je realizovana u koprodukciji Narodnog pozorišta Priština i Šabačke industrije kulture, udruženja koje se bavi unapređenjem savremenog umetničkog stvaralaštva i razvojem kreativnosti i inovativnosti mladih umetnika.

 

Predstava Ostrvo

  • Datum:  utorak, 09. avgust 2016.
  • Vreme:  20:00 
  • Mesto:  Dvorište Narodnog muzeja Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00