petak, 26. avgust 2016.  20:00h
Pročitano 4011 puta

Koncert benda Ljubičice&Co. na Zidiću u Beogradu (VIDEO)

Pančevački bend Ljubičice&Co. nastupiće na koncertu na Zidiću u Beogradu, na Platou Milana Mladenovića, u petak, 26. avgusta u 20 sati.

Ponovo radi Zidić, kultna tačka okupljanja mladih bendova i publike na Platou Milana Mladenovića, ispred Doma omladine Beograda.

Bend Ljubičice&Co. je od samog početka osvojio svojim pesmama brojnu publiku, a zanimljivo je da su svi članovi benda završili Muzičku akademiju. 

Karakterističan zvuk benda, čiju okosnicu čine braća Stevanović, gradi se iz širokog spektra uticaja od rokenrola i bluza do savremene klasične muzike. Krajem 2011. na takmičenju demo bendova “Tvoj zvuk” u Božidarcu prvi put su se pojavljuju na sceni i dobijaju prvu nagradu žirija. Već naredne godine nastupaju u finalu Banjalučkog Demo festa i osvajaju nagradu publike kao najperspektivniji mladi bend u 2012. godini u online magazinu Popboks. 

Nakon nekoliko uspešnih singlova objavili su prvi album "Ljubičice&Co.", juna 2014. za izdavačku kuću Lampshade media iz Beograda. Ova godina je za Ljubičice izuzetno diskografski bogata jer su pored ovog albuma snimili i singl “Sama” i EP “That Extraordinary Day” koji su izdati za istu izdavačku kuću. 

Pored toga Ljubičice su sarađivale sa grupom Jarboli na njihovom singlu “Zabluda” i sa grupom Svi Na Pod na singlu “Banana Reggae”, kao i sa mnogim mladim autorima. Godinu 2015. obelezili su singlovi “O majmunu i zmiji” i “Lovina” koji su se visoko plasirali na većini top lista u zemlji i regionu, kao i album savremenih klasicnih kompozicija: Ecičibulj “Brass album”.

U januaru 2016. objavili su i zajednički album sa Jesenjim orkestrom Daniela Kovača “Godine u vetru”, a Ljubičice aktivno rade i na svom drugom studijskom albumu. 

Da se ova grupa posebno ističe nastupima uživo, pokazali su odličnim koncertima tokom promocije albuma, kao i na Exit festivalu i otvaranju Barutane, te brojnim samostalnim koncertima i festivalima širom zemlje, navodi se u pozivu.

  • Datum:  petak, 26. avgust 2016.
  • Vreme:  20:00 
  • Mesto:  Plato Milana Mladenovića, ispred Doma omladine Beograda 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00