subota, 23. jul 2016.  10:00h
Pročitano 4442 puta

Upoznavanje sa pristupnim fondovima Evropske unije

“Info Ipard” radionica biće organizovana u Dolovu, u subotu, 23. jula u 10 sati u Sali Mesne zajednice.

Projekat "Info Ipard Srbija" namenjen je informisanju poljoprivrednih proizvođača o sredstvima iz IPARD fonda koje Evropska Unija daje zemljama kandidatima za članstvo u cilju unapređenja ruralnih područja i podizanja kapaciteta i konkurentnosti poljoprivrede zemlje kandidata za članstvo u EU.

Početak korišćenja IPARD sredstava u Republici Srbiji biće značajan za razvoj poljoprivredne proizvodnje. Sredstva namenjena investicionoj podršci se značajno uvećavaju i postiče se razvoj poljoprivrede i njena priprema za ozbiljnu utakmicu na jedinstvenom tržištu EU. 

Vrlo je bitno da se ovom procesu pristupi ozbiljno i da se planski i sa jasnom strategijom delovanja dočeka period kada će se ova sredstva koja nisu zanemarljiva pametno iskoristiti.  Glavni cilj ovog projekta jeste da se što veći broj poljoprivrednika informiše o mogućnostima koje im pruža IPARD program kao i uslovima i zahtevima koji će se naći ispred njih na putu do obezbeđenja sredstava u okviru ovog programa.

Generalni pokrovitelj projekta "Ipard Info" jeste ambasada SAD iz Beograda čiji je cilj da promoviše vrednosti EU te će radionici pored eminentnih predavača: Dejana Serdara (nekadašnji direktor Uprave za Agrarna plaćanja), Milana Stegića i Zlatka Jovanovića (stručni konsultanti iz oblasti agroekonomije) prisustvovati i predstavnici Ambasade SAD iz sektora za socijalna dešavanja.

 

0 ipard dolovo

  • Datum:  subota, 23. jul 2016.
  • Vreme:  10:00 
  • Mesto:  Sala Mesne zajednice Dolovo 
Autor:  Nikola Radonjin
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00