nedelja, 17. jul 2016.  10:00h
Pročitano 4952 puta

Četvrta traktorijada u Banatskom Novom Selu

Na vašarištu u Banatskom Novom Selu u nedelju, 17. jula biće upriličena manifestacija posvećena traktorima, poljoprivrednim mašinama i druženju ratara.

Svečano otvaranje Četvrte Traktorijade zakazano je za 10 sati Svečano otvaranje Četvrte Traktorijade zakazano je za 10 sati N.R.

Sve to obuhvaćeno je nazivom „Traktorijada”, a ovogodišnja je četvrta. 

Organizatori su članovi udruženja „Novoseljanski paori”.

Na manifestaciji će moći da se vidi i pazari izložena nova i polovna mehanizacija, upriličiće se stručna predavanja, poseta oglednom polju a za publiku će najzanimljivije biti rezne takmičarske discipline.

Organizatori će potencijalnim izlagačima omogućiti da se prijave i obezbede mesto još u ranim jutarnjim satima (već od 7 časova) a zvaničan početak druženja očekuje se oko 9 časova i 30 minuta. Ubrzo će moći da se prijave i svi oni koji budu hteli da se takmiče u disciplinama poput poligonske vožnja traktora i vožnja sa prikolicom u rikverc. Poligonska vožnja će najpre biti organizovana za mališane.

 

detalj sa ranijih traktorijada.2

 

Ništa manje ne bi trebalo da bude zanimljiva i ekipna vuča traktora u kojoj bi šest momaka koji smatraju da su dovoljno jaki vukli traktor kao i takmičenje u prevrtanju traktorskih guma i nadmetanje u potezanju traktora po kategorijama. 

Organizatori su obezbedili i kulturno-umetnički deo programa, kao i gastronomski deo gde će ljubitelji dobrog zalogaja i kapljice moći takođe da uživaju.

U Novom Selu je sve spremno za paradu teških mašina, ostaje samo da i vremenski uslovi posluže i ne umanje trud organizatora.

 

NAJAVA TRAKTORIJADE

  • Datum:  nedelja, 17. jul 2016.
  • Vreme:  10:00 
  • Mesto:  Vašarište u Banatskom Novom Selu 
Autor:  N.Radonjin
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)
https://www.facebook.com/viktor.balnozan/videos/501446946597101/

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00