ponedeljak, 4. jul 2016.  19:00h
Pročitano 3718 puta

Izložba fotografija „Čekaj do proleća” Staše Bukumirović

Izložba fotografija “Čekaj do proleća” Staše Bukumirović biće svečano otvorena u ponedeljak, 4. jula u 19 sati u Galeriji Milorada Bate Mihailovića.

Publika će fotografije moći da pogleda do 12. jula.

Ciklus fotografija "Čekaj do proleća" čine odabrani prizori koji se bave istraživanjem ukorenjenog doživljaja ličnog i dihotomije svesnog/nesvesnog, putem poistovećivanja viđenog sa sentimentalnim utiscima iz detinjstva.

Procesi kroz koje čovek prolazi u upoznavanju ljudi i mesta koje fotografiše, kao i ponovno vraćanje na ista mesta, čine da shvati koliko su utisci iz prošlosti, pogotovu detinjstva, iskrivljeni, fragmentarni i nepotpuni. Sam naziv predstavlja nekakvu vrstu omaža delu u kom je situacija okrenuta: u njemu nam literarni autor kroz intimnu sliku o prošlosti stvara sliku života koji dolazi. Proces, ovde, dakle, teče u obratnom smeru, a jednako je direktan; istovremeno ozbiljan i naivan. Na fotografijama se kroz odnos tela i prostora koji okupiraju i način na koji se uzajamno oblikuju opraštamo od detinjstva. Opraštamo se kroz izmišljanje detinjstva i svega što mu pripada, svesni da nikada nije zaista bilo takvo.

 

staša bukumirović čekaj

 

Staša Bukumirović rođena je 16. marta 1989. u Pančevu. Diplomirani je audiovizuelni umetnik sa katedre kamere Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Imala je više zajedničkih izložbi u zemlji i inostranstvu (Prag, Toronto, Novaistra).

Ovo je njena druga samostalna izložba.

  • Datum:  ponedeljak, 04. jul 2016.
  • Vreme:  19:00 
  • Mesto:  Galerija Milorada Bate Mihailovića, Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00