utorak, 5. jul 2016.  20:00h
Pročitano 4639 puta

Monodrama „Lilika“ u dvorištu Muzeja

U dvorištu Narodnog muzeja Pančevo u utorak, 5. jula u 20 časova biće odigrana monodrama „Lilika“ po tekstu Dragoslava Mihailovića, a u izvođenju talentovane Maje Nikolić.

Milica Sandić je devojčica u pubertetskim godinama koja se suočava sa odrastanjem. Ona raste u teškim uslovima: otac koji je nikada nije potražio i nerazumevanje koje dobija od majke i očuha. Ali sve to nije važno zato što “Lilika sutra ide u Dom i Lilike više neće biti“.

Radnja se dešava u čika Andrinoj šupi za drva gde ona provodi vreme kada niko nije tu. Ona tu stvara savršen, magičan svet za sebe u kome je bezbedna. Veče pred odlazak u Dom Lilika deli svoju istinu intimno, smelo i iskreno. Priča priču punu suza i smejanja, a ne zna da je podelila sudbinu sa hiljadama drugih devojčica na svetu.

Namera ove predstave je da podstakne pojedinca da se osvrne oko sebe, da vidi napuštene i zaboravljene. Takav put niko sebi nije izabrao, on je nametnut. Treba i sami da pogledamo u sebe, kakvima su nas naši roditelji stvorili, možemo li i hoćemo li sutra biti bolji, navodi se u pozivu.

Ulaz je besplatan.

  • Datum:  utorak, 05. jul 2016.
  • Vreme:  20:00 
  • Mesto:  Dvorište Narodnog muzeja Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00