utorak, 14. jun 2016.  20:00h
Pročitano 3949 puta

Izložba fotografija znamenitih Slovenaca u Beogradu

Izložba fotografija „Znameniti Slovenci u Beogradu", biće otvorena u utorak, 14. juna u foajeu Kulturnog centra Pančevo u 20 časova. 

Izložba će biti otvorena u foajeu Kulturnog centra Izložba će biti otvorena u foajeu Kulturnog centra Pančevo.MOJKraj.rs/arhiva

Organizator izložbe je Udruženje Slovenaca Južnog Banata „Logarska dolina", u saradnji sa Društvom Slovenaca „Sava" iz Beograda.

Idejni autori projekta su Dušan Sindik, Saša Verbič i Slobodan Jakoš, koji su želeli da predstave i promovišu Slovence koji su svojim delovanjem i značajem ostavili neizbrisiv trag u Srbiji pretežno u oblastima istorije, nauke, obrazovanja i umetnosti.

Autori digitalnih printova su vizuelni umetnici Marija Vauda i Nikola Pilipović, a biće predstavljeni Ulrih II Celjski (grof), Jurij Vega (matematičar), Davorin Jenko (kompozitor, dirigent), Vela (Augusta) Nigrinova (dramska umetnica), Mihovil Logar (kompozitor), Vladislav Ribnikar (novinar, pokretačlista „Politika"), Bojan Stupica (reditelj i scenograf), dr. Matija Ambrožič (lekar, pedijatar) i druge ličnosti.

Publika će moći da pogleda 24 portreta, a izložba će biti otvorena do 19. juna.

 

  • Datum:  utorak, 14. jun 2016.
  • Vreme:  20:00 
  • Mesto:  foaje Kulturnog centra Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00