subota, 4. jun 2016.  19:00h
Pročitano 5700 puta

Prva samostalna izložba crteža Lenke Gavrilović

Svečano otvaranje prve samostalne izložbe crteža osmogodišnje Lenke Gavrilović iz Pančeva biće upriličeno u subotu, 4. juna u 19 časova u BUDI paviljonu u Narodnoj bašti. 

Izložba nosi naziv "Moj svet" i predstaviće maštovite i kreativne strip priče koje Lenka osmišljava i crta Izložba nosi naziv "Moj svet" i predstaviće maštovite i kreativne strip priče koje Lenka osmišljava i crta

Izložba nosi naziv "Moj svet" i predstaviće maštovite i kreativne strip priče koje Lenka osmišljava i crta. 

Mlada autorka je od najranijeg detinjstva pokazivala interesovanje za crtanje. Sa nepune dve godine crtala je pravilne oblike, a sa tri godine kompletne ljudske figure. Na njenim crtežima koji sadrže mnoštvo detalja, prepoznaju se emocije i oseća pokret, navodi se u pozivu organizatora.

 

0a lenka crtez

 

Sa pet godina osvojila je prvu nagradu na Međunarodnoj likovnoj izložbi „Children’s visual art international exhibition – November 13“ održanoj u Skoplju, a najveći uspeh postigla je na 18. Bijenalu dečje likovne umetnosti u Kanagavi u Japanu, 2015. godine, gde je osvojila specijalnu nagradu. 

 

0 lenka crtez nagrada

 

Lenka trenutno ide u drugi razred OŠ „Stevica Jovanović“ u Pančevu, odličan je učenik, a bavi se još i plivanjem i baletom.

Izložba u Narodnoj bašti biće otvorena do 16. juna.

 

0 lenka najava izlozbe

  • Datum:  subota, 04. jun 2016.
  • Vreme:  19:00 
  • Mesto:  Narodna bašta Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00