petak, 20. maj 2016.  18:00h
Pročitano 5735 puta

Premijera predstave „Škrti berberin“

Premijera predstave za decu „Škrti berberin” Aleksandra Popovića će se održati u okviru 6. Bijenala umetničkog dečjeg izraza u Dvorani Kulturnog centra Pančevo u petak, 20. maja u 18 časova.

Detalj s probe pozorišne predstave "Škrti berberin" Detalj s probe pozorišne predstave "Škrti berberin" BUDI 2016

Predstavu je režirao Petar Pejaković, a igraju Jovan Popović, Mladen Sovilj, Alisa Lacko i Miloš Lazarov

Kompozitor muzike za predstavu je Ivan Aleksijević, a autor scenografije, kostima i lutaka Zoran Misita. 

Predstava je namenjena deci uzrasta od 4 do 11 godina. 

Cena karte je 300 dinara.

 

Skrti berberin sa probe 1

 

Temom tvrdičluka, koja je kroz Molijerovog „Tartifa” i Sterijinog „Kir Janju” obeležila i svetsku i domaću književnost, namenski se za repertoarske potrebe najmlađih, kroz komad „Škrti berberin”, ovog puta pozabavio naš veliki dramski pisac Aleksandar Popović.

Ovo je priča o berberinu Paji koji zbog svoje škrtosti gubi ne samo prijatelje, psa Žuću i mačku Mrvicu, već i mušterije i komšije. Sa njim ostaju samo dosadne muve koje mu se neprekidno rugaju. Tek kada ostaje sam, shvata značaj prijateljstva, navodi se u pozivu.

Aleksandar Popović je poznat po komediji i satiri, ali i bogatom opusu za decu i u dramskom i u televizijskom stvaralaštvu. Uz Duška Radovića i Dragana Lukića, krčio je put drugačijoj, savremenoj književnosti za decu. Na osnovu ovog zanimljivog teksta, reditelj Petar Pejaković, uz mladu glumačku podelu, na potpuno nov način vraća ovu lutkarsko igranu predstavu na scenu i njom oživljava poučnu priču uz koju su odrasle mnoge generacije.

 

1 skrti berberin plakat

 

Debata "Koga zanima pozorište" u Noći muzeja

U Evropskoj noći muzeja, u subotu, 21. maja u 19 časova, planirana je debata „Koga zanima pozorište” u Narodnom muzeju Pančevo, u kojoj će učestvovati direktor pozorišta „Pinokio” Igor Bojović, direktor festivala u Kotoru Petar Pejaković i Ljubica Beljanski Ristić.

Uslediće projekcija filma o Kotorskom festivalu  i muzički program u kojem će učestvovati hor „Vokal kids”, najmlađi rokenrok bend u zemlji „Refleksi”, a nastupiće i gitarista Nenad Petrović.

  • Datum:  petak, 20. maj 2016.
  • Vreme:  18:00 
  • Mesto:  Dvorana Kulturnog centra Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00