ponedeljak, 18. april 2016.  19:00h
Pročitano 4867 puta

Tribina „Ekonomska i radna diskriminacija žena“

ROZA uz lokalnu podršku organizacije ŽMIG Ženska mirovna grupa - Pančevo organizovaće u ponedeljak, 18. aprila u 19 sati, u Domu omladine Pančevo, tribinu na temu "Ekonomska i radna diskriminacija žena".

ROZA uz lokalnu podršku organizacije ŽMIG Ženska mirovna grupa - Pančevo organizovaće u ponedeljak, 18. aprila u 19 sati, u Domu omladine Pančevo, tribinu na temu "Ekonomska i radna diskriminacija žena" ROZA uz lokalnu podršku organizacije ŽMIG Ženska mirovna grupa - Pančevo organizovaće u ponedeljak, 18. aprila u 19 sati, u Domu omladine Pančevo, tribinu na temu "Ekonomska i radna diskriminacija žena"

Na tribini će biti prikazan kratak dokumentarni film pod nazivom "Obrani berači". 

Uvodničarke će biti aktivistkinje organizacije ROZA, Milica Lupšor i Vesna Đorđević, a nakon toga publika će biti u mogućnosti da podeli različita iskustva i priče iz našeg okruženja o diskriminaciji i mobingu na radnom mestu.

ROZA - Udruženje za radna prava žena je nastalo kao potreba radnica iz Zrenjanina da se organizuju kako bi u ovim teškim vremenima pomogle ženama-radnicama da spoznaju koja su njihova prava u borbi protiv diskriminacije i mobinga na radnom mestu. 

Serijom tribina na ovu temu pokušavamo da osnažimo žene širom Vojvodine da prepoznaju, javno progovore, a zatim i da se bore protiv ovih loših pojava, navodi se u pozivu.

tribina roza luksemburg plakat

 

Ženska mirovna grupa – Pančevo se bavi unapređenjem i razvijanjem kulture mira, nenasilja i rodne ravnopravnosti - kroz aktivizam, organizovanje i podržavanje žena i devojaka u promeni tradicionalnih rodnih uloga.

Projekat serije tribina na temu „Ekonomska i radna diskriminacija žena“ finansijski je podržan od Rekonstrukcije ženski fond, a realizuju ga aktivistkinje udruženja ROZA, uz pomoć drugarica iz mesta koja želimo da obuhvatimo ovim tribinama. 

Do sada su to bile drugarice iz S.T.R.I.K.E.-a iz Novog Sada, ŽIVO iz Novog Bečeja, a organizovanje tribine u Pančevu podržavaju drugarice iz ŽMIG-a. 

Ulaz na tribinu je slobodan.

  • Datum:  ponedeljak, 18. april 2016.
  • Vreme:  19:00 
  • Mesto:  Dom omladine Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00