ponedeljak, 18. april 2016.  19:00h
Pročitano 4209 puta

Izložba Biserke Petrović i Vladimira Vinkića

U Galeriji savremene umetnosti Kulturnog centra Pančevo, 18. aprila u 19 sati svečano će biti otvorena izložba autora Biserke Petrović i Vladimira Vinkića, pod nazivom, "Sve jedno je".

U Galeriji savremene umetnosti Pančevo, 18. aprila u 19 sati svečano će biti otvorena  izložba autora Biserke Petrović i Vladimira Vinkića U Galeriji savremene umetnosti Pančevo, 18. aprila u 19 sati svečano će biti otvorena izložba autora Biserke Petrović i Vladimira Vinkića Pančevo.MOJKraj.rs/arhiva

Publika će njihove radove moći da pogleda do 29. aprila.

Izložbom "Sve jedno je" publici u Pančevu predstaviće se dvoje umetnika, Biserka Petrović i Vladimir Vinkić, koji su godinama gradili karijere u Srbiji i u inostranstvu, prvenstveno u Italiji gde su oboje završili specijalizaciju na Accademia di belle arti di Firenze. 

Iskustvo boravka u Italiji Vladimir je preneo u dela koja evociraju meke italijanske kulture i umetnosti, poput Firence, Venecije i Sijene. 

Iako prividno bez previše dodirnih tačaka dela Biserke Petrović i Vladimira Vinkića kombinuju se u umu gledaoca stvarajući prosvetljenje, spajajući unutrašnje i spoljašnje svetove, organsko i neorgansko, vidljivo i nevidljivo. I sve jedno postaje, navodi se u pozivu.

 

najava foto vinkić i petrovićBiserka Petrović, diplomirala je grafiku na Fakultetu likovnih umetnosti u klasi profesora Žarka Smiljanića, a specijalističke studije završila u Firenci (Italija), na Accademia di Belle Arti, u klasi profesora Domenico Viggiano. Za vreme studija stipendirana od strane Fonda Republike Srbije za mlade talente, Kraljevine Norveške i italijanske Vlade.

Vladimir Vinkić rođen je u Pančevu 1978. Diplomirao je slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi Čedomira Vasića, i specijalističke studije na Accademia di Belle Arti, Firenca u klasi Andrea Granchi.

  • Datum:  ponedeljak, 18. april 2016.
  • Vreme:  19:00 
  • Mesto:  Galerija savremene umetnosti, Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00