ponedeljak, 11. april 2016.  12:00h
Pročitano 4736 puta

Art tura – galerija na otvorenom

Narodni muzej u Pančevu i Narodni muzej u Beogradu otvoriće izložbu Art tura, koju čini odabir vrhunskih reprodukcija remek-dela iz kolekcije Narodnog muzeja u Beogradu u holu Gradske uprave u ponedeljak, 11. aprila u 12 časova. 

Eksponati izložbe Art tura gostovaće na fasadama zgrada u Pančevu u okviru starog gradskog jezgra Eksponati izložbe Art tura gostovaće na fasadama zgrada u Pančevu u okviru starog gradskog jezgra Pančevo.MOJKraj.rs

Tom prilikom prisutnima obratiće se: Svetlana Mesicki, direktor Narodnogmuzeja u Pančevu i Gordana Grabež, operativni direktor Narodnog muzeja u Beogradu.

Prva šetnja kroz galeriju pod vedrim nebom započeće u holu Gradske uprave Pančevo.

 

1 art tura

 

Eksponati izložbe Art tura gostovaće na fasadama zgrada u Pančevu u okviru starog gradskog jezgra kako bi se sugrađani i gosti Pančeva što bolje i neposrednije upoznali sa našim kulturnim blagom. 

Kreirajući mogućnost novog i drugačijeg susreta sa umetninama iz zbirki Narodnog muzeja svim zainteresovanima je pružena prilika da uživaju u delima Kloda Monea, Kamija Pisaroa, Pjera Ogista Renoara, Matisa ili Pabla Pikasa kao i remek delima domaćih autora od kojih izdvajamo dela Katarine Ivanović, Paje Jovanovića, Nadežde Petrović i Jovana Bjelića.

 

2 art tura

 

Ovaj obostrani iskorak iz uobičajenog – izlazak iz muzeja i umetnički doživljaj prolaznika na ulicama grada i u javnom prostoru, do sada je postigao veliki uspeh u javnosti, te smatramo da će ovaj naročit koncept izložbe u velikoj meri doprineti raznovrsnosti kulturnog života u Pančevu i dodatno podstaći naše sugrađane da konzumiraju kulturne sadržaje koji su im dostupni.

 

Pozivnica Art Tura

 

  • Datum:  ponedeljak, 11. april 2016.
  • Vreme:  12:00 
  • Mesto:  Hol Gradske uprave Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00