ponedeljak, 11. april 2016.  19:00h
Pročitano 3996 puta

Izložba “Radovi iz podruma”

Izložba “Radovi iz podruma”, otvorenog ateljea crtanja i vajanja koji vodi Ivana Rakidžić Krumes biće svečano otvorena u ponedeljak, 11. aprila u 19 sati, u Galeriji Bate Mihailovića u Pančevu.

Pančevci će izložene radove moći da pogledaju do 24. aprila.

Otvoreni atelje je počeo sa radom novembra 2009. godine u podrumskim prostorijama Kulturnog centra Pančevo. Tada je bila formirana grupa od nekoliko polaznika mlađeg uzrasta. Sledeće godine se formira  i nova grupa kojoj se priključuju stariji polaznici. Ovaj koncept dobija punu formu 2011. godine kada se formiraju dve grupe i to ,,DEČIJA“  za uzrast od 6 do 12 godina starosti i „ODRASLI“, grupa hobista. Do sada je kroz atelje prošlo više od tridesetak polaznika.

Otvoreni atelje je zamišljen u formi radionice, podrazumevajući aktivnosti sticanja znanja i veština, u okviru neformalnog obrazovanja, osmišljene tako da pomognu kako deci tako i starijim polaznicima da nauče nešto novo.

Ceo koncept "Otvorenog ateljea" je zamišljen tako da se prvenstveno prolazi kroz osnove vajanja i vajarskih tehnika, mada, kako je interesovanje ljudi koji su uključeni u ovaj projekat raslo, došlo je do potrebe i za sledećim aktivnostima: krojenje, šivenje, pravljenje nakita, suvenira, priče o fotografiji, izradi plakata, aktivnostima izrade kostima, navodi se u pozivu.

 

RADIONICA RAKIDŽIĆ

 

Otvoreni atelje na izložbi predstavlja dosadašnje radove - skulpture, crteže, video instalacije, komade od vune kao i raznorazne predmete nastale u radionici. 

Ovu priliku bismo iskoristili i da široj javnosti ukažemo na naše aktivnosti, a posebnu pažnju bismo posvetili zainteresovanim novim polaznicima, kaže Ivana Rakidžić Krumes, diplomirani vajar likovnih umetnosti.

 

  • Datum:  ponedeljak, 11. april 2016.
  • Vreme:  19:00 
  • Mesto:  Galerija Milorada Bate Mihailovića, Žarka Zrenjanina 1, Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00