ponedeljak, 21. mart 2016.  18:00h
Pročitano 4546 puta

Literarni susret kod skulpture "Beogradski čitač"

Povodom Svetskog dana poezije, kod skulpture ”Beogradski čitač” u Beogradu, u ponedeljak, 21. marta, od 18 sati, održaće se literarni susret - poeziji, pesnicima, književnosti i svim stvaraocima u čast. 

Kulturološki program "Načitano brdašce" 21. marta u 18 sati kod skulpture Beogradski čitač na Vračaru Kulturološki program "Načitano brdašce" 21. marta u 18 sati kod skulpture Beogradski čitač na Vračaru Beogradski čitač

Učestvovaće osnovci i gimnazijalci Beograda, kao i pesničke nade Tribine ”Mladi dolaze”, Udruženja književnika Srbije.

Reč inicijatorki Projekta ”Beogradski čitač”: 

Gordana Vlajić:

Biće ovo prilika da se prvi put okupimo oko skulpture koja slavi čitanje i prosvetiteljstvo i da tradiciju sastajanja stvaralaca započnemo baš povodom Svetskog dana poezije. Zahvaljujući trudu JKP "Javno osvetljenje" i posvećenosti SO Vračar, skulptura "Beogradski čitač" dobila je i adekvatnu dekorativnu rasvetu, na čemu smo između ostalog, radili proteklih meseci. Centar za kulturu ”Božidarac” pomogao je ovaj događaj u pogledu tehničke podrške realizaciji večeri poezije i zato verujem da će svima biti pravo zadovoljstvo što će deo svog vremena provesti baš u ovom, bajkovitom gradskom kutku, uz poeziju i mlade.

Tanja Šikić:

Nastavljamo započeto, obećale smo na samom početku, u decembru 2014 – te, da je okosnica naše građanske inicijative i projekta - podrška stvaraštvu mladih. Autor skulpture "Beogradski čitač" je najmlađi autor, od svih hiljadu i četristo dela postavljenih u javnom prostoru grada Beograda! Uskoro pokrećemo i nacionalni literarni konkurs "Beogradski čitač", koji će nas, kroz laureate - upoznati sa mladim literarnim nadama našeg naroda. I zato je logično što će tradiciju programskih okupljanja stvaralaca oko skulpture "Beogradski čitač" u Čuburskom parku, u slavu književnosti i pisane reči - započeti upravo oni koji dolaze.

gordana vlajic tanja sikic gordana pesikanovic

 

Gordana Pešaković: 

Evo prilike da ”Beogradski čitač” povodom Svetskog dana poezije okupi poklonike poezije, knjiga i čitanja. I verujem da će nas biti mnogo. Zato što verujem Beoradu i Beograđanima. Zato što najveće poverenje imamo u mlade ljude koji će ovoga puta biti domaćini, koji će govoriti svoju poeziju i poeziju poznatih srpskih pesnika. Svi ste dobrodošli da pružite podršku novim pesničkim nadama, ali i učenicima beogradskih gimnazija i osnovnih škola koje nije ”blam” da glasno vole poeziju i da je stvaraju.

 

Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

FB stranica: https://www.facebook.com/beogradskicitac/

  • Datum:  ponedeljak, 21. mart 2016.
  • Vreme:  18:00 
  • Mesto:  Kod skulpture ”Beogradski čitač”, Čuburski park, Vračar, Beograd 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00