sreda, 16. mart 2016.  20:00h
Pročitano 7224 puta

Eksperimentalni dokumentarni film “Dubina dva” (VIDEO)

Niskobudžetni, eksperimentalni dokumentarni film „Dubina dva“, u režiji Ognjena Glavonića, biće prikazan 16. marta u 20 sati u Dvorani „Apolo“ u Pančevu.

„Dubina dva“ je dokumentarni film sa elementima trilera, eksperimentalne forme: sinteza svedočanstava i snimaka mesta na kojima su se desili zločini pre 17 godina.

Godine 2001. obelodanjeno je postojanje masovne grobnice u beogradskom predgrađu Batajnica. Grobnice su sadržale više od 700 ljudskih tela, koja su tokom NATO bombardovanja Srbije 1999. godine iskopavana iz primarnih masovnih grobnica na Kosovu i prevožena kamionima hladnjačama na tajne lokacije u Srbiji. Danas, 15 godina kasnije, uprkos činjenici da se najveća masovna grobnica nalazila nedaleko od samog centra Beograda, i da je među telima pronađeno i sedamdeset petoro dece – na mestu masovne grobnice nema nikakvog obeležja niti spomenika, a skoro niko danas u Srbiji ni ne zna za ovaj slučaj niti priču iza njega. Ona je i dalje javna tajna.

U pokušaju da otkrije, rasvetli i da glas ovim pričama, i dalje zakopanim u tišini, „Dubina dva“ se, meditativnim i hipnotišućim stilom, obraća direktno doživljajima, mašti i osećanjima gledaoca, navodi se u pozivu.

Film je nastao u produkciji Non-Aligned Films i Fonda za humanitarno pravo.
Producenti su Dragana Jovović i Sandra Orlović, snimateljka Tatjana Krstevski, montažerka Jelena Maksimović a dizajn zvuka je uradio Jakov Munižaba

Glavonićev prethodni dokumentarac, „Živan pravi pank festival“, prikazan je na više od 40 domaćih i inostranih filmskih festivala, kao što su Roterdam, Cinema du Reel, CPH:DOX, IndieLisboa…

Nakon filmske projekcije, uslediće razgovor u kom će učestvovati Vladimir Miladinović, Sandra Orlović i Ognjen Glavonić

Razgovor moderira Aleksandra Sekulić.

Dokumentarni film “Dubina dva” Pančevca Ognjena Glavonića, bio je jedan od pet srpskih filmova prikazanih na 66. Međunarodnom festivalu filma u Berlinu, od 11. do 21. februara ove godine.

  • Datum:  sreda, 16. mart 2016.
  • Vreme:  20:00 
  • Mesto:  Dvorana Apolo, Maksima Gorkog 6, Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00