nedelja, 21. februar 2016.  11:00h
Pročitano 4515 puta

PSCPD pred Pančevcima u Svetouspenskom hramu

Pančevačko srpsko crkveno pevačko društvo će u nedelju, 21. februara u 11 sati održati mali koncert posle Svete Liturgije u Svetouspenskom hramu u Pančevu.

Polusatni program koji će Društvo izvesti, predstavlja takmičarske kompozicije sa kojima će se predstaviti u Belorusiji sledeće nedelje Polusatni program koji će Društvo izvesti, predstavlja takmičarske kompozicije sa kojima će se predstaviti u Belorusiji sledeće nedelje PSCPD

Polusatni program koji će Društvo izvesti, predstavlja takmičarske kompozicije sa kojima će se predstaviti u Belorusiji sledeće nedelje.

XV Međunarodni festival pravoslavnih horova „Kaložska Blagovest“, održava se u gradu Grodno, u Belorusiji. Festival je jedan od najznačajnijih i najcenjenijih takmičarskih festivala u Evropi. 

Pančevačko srpsko crkveno pevačko društvo je pozvano da u oštroj konkurenciji od 160 pravoslavnih horova, predstavlja Srbiju u finalnom delu takmičenja koje se održava od 24. do 27. februara. Takmičićemo se sa najboljim horovima iz Belorusije, Rusije, Ukrajine, Bugarske, Gruzije, Grčke, Poljske Nemačke i drugih zemalja, najavila je mr Vera Carina, dirigent Društva.

Nastupe horova ocenjivaće međunarodni žiri kojeg čine najveći kompozitori današnjice koji se bave pravoslavnom muzikom.

 

  • Datum:  nedelja, 21. februar 2016.
  • Vreme:  11:00 
  • Mesto:  Svetouspenski hram u Pančevu 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(5 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00