ponedeljak, 22. februar 2016.  19:00h
Pročitano 4410 puta

Tribina “Građanska hrabrost između savesti i straha”

Građanska akcija Pančevo i Nezavisno društvo novinara Vojvodine će u ponedeljak, 22. februara, u 19 sati, u klubu „Kupe“ organizovati tribinu pod nazivom „Građanska hrabrost između savesti i straha“.

 Bežeći od uznemiravajućih promena, svako ideološki etablirano društvo nastoji da se zaštiti kako refleksno tako i promišljenom i organizovanom instrumentalizacijom ljudskog straha. Upotrebljavajući metode psihološkog pritiska kao što su moralna diskreditacija neistomišljenika, pretnje otkazom, etiketiranje, javne hajke i poruge, promovisanje poslušništva kao društveno poželjnog, a kritičkog promišljanja kao društveno neprihvatljivog ponašanja, vlast se učvršćuje ne birajući ni sredstva, ni načine, ni intenzitet tog učvršćivanja.

 Koliko smo u stanju da kao savesni pojedinci, pobunom kao gestom građanske hrabrosti, odlučno i dostojanstveno odgovorimo na manipulaciju strahom? Kada pojedinac gubi društvenu bitku i odriče se svog prirodnog prava na sumnju i odluku? Da li nam je masovno i javno iskazivanje građanske hrabrosti potrebnije nego ikad pre? 

Ovo su samo neka od pitanja koja ćemo postaviti gostu tribine, pozorišnom reditelju Kokanu Mladenoviću, navodi se u pozivu za tribinu.

  • Datum:  ponedeljak, 22. februar 2016.
  • Vreme:  19:00 
  • Mesto:  Klub "Kupe", Ulica braće Jovanović 5 u Pančevu 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00