sreda, 27. januar 2016.  12:00h
Pročitano 4510 puta

Završna konferencija projekta "Radnom praksom do novih radnih mesta u Južnom Banatu"

Završna konferencija projekta "Radnom praksom do novih radnih mesta u Južnom Banatu" biće održana 27. januara u 12 časova u Maloj sali u zgradi Gradske uprave grada Pančeva.

Završna konferencija projekta biće održana 27. januara u 12 časova u zgradi Gradske uprave Pančevo Završna konferencija projekta biće održana 27. januara u 12 časova u zgradi Gradske uprave Pančevo

Projekat "Radnom praksom do novih radnih mesta u Južnom Banatu" finansiran je od strane Ministarstva omladine i sporta RS, grad Pančevo je nosilac projekta, a partneri na projektu su opština Kovačica, opština Plandište i Regionalni centar za društveno-ekonomski razvoj "Banat".

U okviru projekta sprovedena je teorijska obuka za 73 polaznika u tri partnerske opštine, čije su liste upućene mentorskim preduzećima na usvajanje i selekciju kandidata u skladu sa potrebama i maksimalnim brojem koji je planiran za finansiranje sa projekta.

Tromesečna radna praksa u okviru projekta okončana je 31. decembra 2015. godine. Radna praksa je realizovana u 15 mentorskih preduzeća za 35 praktikanata.

U Plandištu je održana praksa za 10 praktikanata u preduzeću Jasmil, u Kovačici za 10 praktikanata u 4 preduzeća:  Ekstra freš veš, Slaven komerc, Debeljačka jezera i restoran Glamur a u Pančevu je realizovalo praksu 15 praktikanata u 10 preduzeća: Pasaž, Utva Milan Premasunac Kačarevo, Idis, Adekom, Hipra inžinjering, Hol net, Poko Loko, Banatsko Zrno, Georad i HIP Petrohemija. Učešćem u projektu, ova preduzeća demonstrirala su svoju društvenu odgovornost od značaja za lokalni ekonomski razvoj, navodi se u pozivu Gradske uprave.

Realizacija ovog projekta doprinela je podizanju svesti građana o značaju neformalnog obrazovanja i celoživotnog učenja kao efikasnog sredstva za povećanje zapošljivosti mladih i afirmacije preduzetničkog ambijenta.

Više od 200 aktera direktno je učestvovalo u događajima koji su promovisali ovaj projekat. Pored direktnih korisnika, projekat je bio značajan za predstavnike javnog i poslovnog sektora u Pančevu, Kovačici i Plandištu jer je došlo do umrežavanja i saradnje relevantnih aktera na polju povećanja zapošljivosti mladih.

 

  • Datum:  sreda, 27. januar 2016.
  • Vreme:  12:00 
  • Mesto:  Mala sala Gradske uprave Grada Pančeva 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00