sreda, 25. novembar 2015.  20:00h
Pročitano 4091 puta

Drugo veče manifestacije „Mikini dani“

Druge večeri manifestacije „Mikini dani“, u sredu, 25. novembra od 20 časova, na Sceni Kulturnog centra biće izveden pozorišni performans „Mika“ udruženja „Kreativni haos“ iz Smedereva.

Pozorišni performans „Mika“ udruženja „Kreativni haos“ iz Smedereva biće izveden 25. novembra od 20 sati Pozorišni performans „Mika“ udruženja „Kreativni haos“ iz Smedereva biće izveden 25. novembra od 20 sati

Predstava „Mika” na jedinstveni način kombinuje akrobatske veštine glumaca pozorišta „Kreativni haos” i poeziju Mike Antića.

Stihovi Mike Antića iskorišećeni su kao replike koje pogađaju samu suštinu njegovog stvaralaštva, a pojačani su nesvakidašnjim scenskim pokretom.

Gledalac prati dinamičan razgovor između Pesnika i Slikara koji postepeno otkrivaju jednu dušu koju dele. Mika Antić – genije čiji stihovi i slike boje život na način koji pravi kovitlac emocija i ideja kroz koje preživljavamo trenutke potpune istine, gde ostaju samo čovek i umetnost. Suočeni, prožeti, neraskidivo povezani u detinjstvu, ljubavi, snovima, društvu.

U predstavi igra troje glumaca, Stefan Nikolić, Nevena Rakočević i Uroš Pavlović, uz muzičku pratnju na gitari. Postavljena je i premijerno izvedena u Centru za kulturu Smederevo u junu, 2014. godine, u režiji Nevene Rakočević.

Manifestaciju “Mikini dani” sufinansirao je Grad Pančevo.

 

  • Datum:  sreda, 25. novembar 2015.
  • Vreme:  20:00 
  • Mesto:  Kulturni centar Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00