sreda, 11. novembar 2015.  19:30h
Pročitano 4039 puta

Mark Brogan u Apolu

Svečano otvaranje vizuelne intervencije u prostoru Dvorane Apolo, Marka Brogana, biće organizovano u sredu, 11. novembra u 19.30. 

Svečano otvaranje vizuelne intervencije u prostoru Dvorane Apolo Marka Brogana biće organizovano u sredu, 11. novembra u 19.30 Svečano otvaranje vizuelne intervencije u prostoru Dvorane Apolo Marka Brogana biće organizovano u sredu, 11. novembra u 19.30 Dom omladine

Britanski umetnik koji već više od deset godina živi i radi u Beogradu, Mark Brogan, oplemenio je ulaznu zonu “Apola” svojim radom promenivši u potpunosti vizuelni doživljaj ovog prostora. U vidu optičke iluzije, prostor je dobio novu dubinu i načine sagledavanja iz različitih perspektiva. 

Mark Brogran i njegova saradnica, arhitekta, Ana Lazarević, predstavili su koncept ove intervencije na izložbama u Beogradu i Berlinu svaki put prilagođavajući je određenom prostoru. Foto tapet postavljen u Apolu (Pančevo) izrađen je namenski za ovaj prostor i doprineo je kvalitetnijem uređenju prostora za mlade, navodi se u pozivu organizatora.

Sledeća intervencija planirana je da se realizuje u Londonu sledeće godine.

Mark Brogan je rođen u Londonu. Studirao je umetnost na Goldsmit univerzitetu i sada se tamo usavršava. U Beogradu živi i radi od 2005. godine. Izlagao je u Britaniji, Srbiji, Nemačkoj, Egiptu, Holandiji, Americi, Turskoj, Italiji, Japanu....

Vizuelna intervencija u prostoru Apola realizuje se u okviru programa "Artscape" kojeg producira  M iz Pančeva. 

Projekat se realizuje u partnerstvu sa Domom omladine Pančevo, uz podršku Grada Pančeva.

 

  • Datum:  sreda, 11. novembar 2015.
  • Vreme:  19:30 
  • Mesto:  Dvorana Apolo, Maksima Gorkog 6, Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00