sreda, 14. oktobar 2015.  12:00h
Pročitano 4360 puta

Dečja izložba „Rođendan u Hermanovoj jazbini“

Dečji muzej Hermanov brlog iz Celja (Slovenija) gostovaće u pančevačkom Narodnom muzeju sa izložbom „Rođendan u Hermanovoj jazbini“.  

Dečji muzej iz Celja (Slovenija) gostovaće u Pančevu sa izložbom „Rođendan u Hermanovoj jazbini“ u sredu, 14. oktobra u 12 sati Dečji muzej iz Celja (Slovenija) gostovaće u Pančevu sa izložbom „Rođendan u Hermanovoj jazbini“ u sredu, 14. oktobra u 12 sati Narodni muzej

Izložba će svečano biti otvorena u sredu, 14. oktobra u 12 sati, a na otvaranju će nastupiti dečji hor Vokal kids. Ulaz je slobodan.

Izložba predstavlja proslave rođendana u deset različitih zemalja i obrađuje rođendansku proslavu kao savremeni globalni fenomen. 

Centralni element izložbe i simbol proslave je kolač, a obuhvaćeni su i ništa manje važni pokloni, druženje i zabava, objašnjava autor izložbe viši kustos Jožica Trateški.

Dečji muzej Hermanov brlog radi u okviru Muzeja novije istorije u Celju i predstavlja jedini dečji muzej u Sloveniji koji se obraća mladoj publici koja se, kroz stalne i povremene postavke, upoznaje sa bogatim kulturnim nasleđem, dečjim pravima i obavezama te osnovnim ljudskim vrednostima.

Narodni muzej Pančevo ponosan je dve novine u svom radu: međunarodnu saradnju i prvu izložbu koja je namenjena dečjem uzrastu - našoj budućoj publici, navodi se u saopštenju ove Ustanove.

 

  • Datum:  sreda, 14. oktobar 2015.
  • Vreme:  12:00 
  • Mesto:  Narodni muzej Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00