nedelja, 26. avgust 2018.  17:44h
Pročitano 4211 puta

Konkurs za izbor najboljih likovnih i literarnih radova na temu “Dojenje – temelj života”

Povodom obeležavanja Svetske i Nacionalne nedelje dojenja Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut” raspisао je konkurs za izbor najboljih likovnih i literarnih radova za decu predškolskih ustanova i učenike osnovih škola na temu „Dojenje - temelj života”.

Radove dostaviti do 21. septembra Radove dostaviti do 21. septembra detalj s plakata

Cilj konkursa je da se podstakne zdravstveno vaspitni rad u predškolskim ustanovama i osnovnim školama na temu podrške dojenju kao najoptimalnijem načinu ishrane novorođenčadi i odojčadi.

Po tri najbolja likovna rada u kategoriji predškolski uzrast i po tri najbolja literarna i likovna rada u kategoriji učenika - uzrast I - IV razred osnovne škole i V-VIII razred osnovne škole, predškolske ustanove i škole mogu da dostave Zavodu za javno zdravlje Pančevo (Centar za promociju zdravlja), sa naznakom „Za konkurs – Svetska nedelja dojenja“ najkasnije do petka, 21. septembra.

Likovni radovi bi trebalo da budu urađeni na papiru, u formatu bloka broj 5.

Najbolji likovni i literarni radovi biće izabrani na nivou okruga, a zatim ih okružni zavodi/instituti za javno zdravlje dostavljaju Institutu za javno zdravlje Srbije ''Dr Milan Jovanović Batut'' kako bi se proglasio i promovisao najbolji dečiji rad koji će biti štampan u vidu postera tokom 2019. godine i distribuiran u domove zdravlja.

Konkurs nije nagradnog karaktera već se kroz izbor i promociju najboljih dečjih radova podstiče zdravstveno vaspitni rad koji prati izradu radova. Najbolji radovi biće izabrani i promovisani na okružnom nivou. Najbolji radovi na nacionalnom nivou biće postavljeni na sajtu Instituta za javno zdravlje Srbije. Radovi se ne vraćaju već će biti korišćeni za dizajn i štampanje zdravstveno promotivnog materijala u cilju kontinuirane promocije dojenja.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00