četvrtak, 23. avgust 2018.  12:16h
Pročitano 3691 puta

Hitan apel: dajte krv, rezerve svih krvnih grupa na minimumu!

Rezerve krvi svih krvnih grupa u Službi za transfuziju krvi Pančevo su na minimumu te lekari apeluju na davaoce da što pre dođu i daju krv.

Krv možete dati u Službi za transfuziju u Pančevu radnim danom od 7 do 15 časova i subotom od 8 do 13 časova Krv možete dati u Službi za transfuziju u Pančevu radnim danom od 7 do 15 časova i subotom od 8 do 13 časova detalj s plakata

U Službi za transfuziju u Pančevu saznajemo da do ovog trenutka nisu odlagane operacije. 

Kako ne bi došlo do odlaganja operacija, molimo sugrađane da se odazovu ovom apelu. Razlog nestašice krvi je s jedne strane to što su letnji meseci i uobičajeno manji broj dobrovoljnih davalaca krvi u ovom periodu. S druge strane nekoliko teških pacijenata A negativne i O negativne krvne grupe, leči se već duži period u našoj bolnici. U pitanju su maligne bolesti, pacijenti koji ne mogu da se operišu zbog težine bolesti i opšteg stanja u kom se nalaze. Oni su  su transfuziono zavisni. Transfuzija krvi je lek koji održava njihove živote, objasnila je dr Radmila Railić Ristovska, šef odseka bazične transfuzije.

Dr Svetlana Drobnjaković, načelnik Službe za transfuziju krvi u Pančevu takođe apeluje na sugrađane da se odazovu ovom apelu.

Od ovog trenutka pojačaćemo aktivnost pozivanja dobrovoljnih davalaca krvi telefonom. Ovom prilikom osoblje Službe za transfuziju krvi, u ime pacijenata zahvaljuje se svim davaocima koji su došli u našu službu do ovog trenutka i koji se već danima odazivaju na naše telefonske pozive, kaže dr Drobnjaković.

Služba za transfuziju krvi u Pančevu i dalje, do 1. septembra, primaće dobrovoljne davaoce krvi radnim danom od 7 do 15 časova i subotom od 8 do 13 časova.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Komentari  

0 #1 Goran Vukoje 17-03-2020 12:31
dajte ostavite kontakt telefon ja hocu da dam krv ali gde koga da pozovem
Odgovori

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00