ponedeljak, 23. jul 2018.  12:24h
Pročitano 2476 puta

Novo i moderno internističko odeljenje u Bolnici u Pančevu biće završeno do kraja oktobra

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je danas da će radovi na rekonstrukciji dela Opšte bolnice Pančevo, za šta je Pokrajinska vlada izdvojila 500 miliona dinara, biti završeni do kraja oktobra.

Igor Mirović, premijer vojvođanske Vlade obišao je radove na rekonstrukciji Internističkog odeljenja Opšte bolnice u Pančevu Igor Mirović, premijer vojvođanske Vlade obišao je radove na rekonstrukciji Internističkog odeljenja Opšte bolnice u Pančevu AP Vojvodina

Na rekonstrukciji dela pančevačke bolnice, u fizičkom delu, urađeno je tri četvrtine posla i očekujem da do kraja oktobra sve bude završeno kako bi objekat bio stavljen u funkciju, rekao je predsednik Mirović nakon obilaska Internističkog bloka Opšte bolnice Pančevo.

 

0 pancevo

 

Istakavši da je Opšta bolnica u Pančevu u prethodnih godinu dana dobila i savremenu medicinsku opremu u vrednosti  većoj od 40 miliona dinara, predsednik Mirović najavio je da će lokalna samouoprava u Pančevu, u dogovoru sa Upravom bolnice, izdvojiti sredstva za pripremu projektne dokumentacije i za rekonstrukciju drugih delova bolnice, kako bi u narednim godinama ceo objekat bio obnovljen.

Cilj Pokrajinske vlade je da obnovimo zdravstveni sistem i rekonstruišemo sve regionalne bolnice, klinike i institute u AP Vojvodini kako bi građanima pružili kvalitetniju zdravstvenu zaštitu, a zaposlenima što bolje uslove za rad, naglasio je predsednik Mirović, a prenosi sajt Vlade AP Vojvodine.

 

0 bolnica pancevo obilazak

 

Direktor Opšte bolnice Pančevo dr Slobodan Ovuka rekao je da se u tu bolnicu nije ulagalo 50 godina, te zahvalio Pokrajinskoj vladi što je prepoznala njihove potrebe i obezbedila značajna sredstva kako bi građani tog dela Banata imali kvalitetnu i pravovremenu zdravstvenu zaštitu.

Internistički blok Opšte bolnice Pančevo, zajedno sa predsednikom Mirovićem, obišao je i pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković, a prisustvovao je i Predrag Živković, zamenik gradonačelnika Pančeva.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00