subota, 15. avgust 2015.  13:26h
Pročitano 527 puta

Detoksikacija je mit! Evo kako da poboljšate zdravlje

Ako se vodite medicinskim činjenicama, detoksikacija ne postoji. Doktori kažu da je dijeta i redovna fizička aktivnost jedini način da budete zdravi.

Jedini pravi način da dođete do zdravlja jesu pravilna ishrana i vežbanje Jedini pravi način da dođete do zdravlja jesu pravilna ishrana i vežbanje kurir.rs

A ovo su samo neki od dokaza. Doktor Edzard Ernst kaže da postoje dva tipa detoksikacije.

Jedan tip detoksikacije izaziva poštovanje, a drugi ne. Ovaj prvi predstavlja medicinski postupak, kojim se leče zavisnici od droge. A drugi je prosto 'šarlatanstvo' kompanija koje pokušavaju da vam pošto - poto prodaju neki proizvod, smatra doktor Edzard Ernst.

Jedan britanski časopis je 2009. godine izbacio listu 15 proizvoda - od šejkova i čajeva do maski za lice, šampona i četki za kosu - koji se mogu kupiti u supermarketima i koji služe za detoksikaciju. Ali, kada su naučnici zatražili dokaz od proizvođača, nijedan nije mogao da objasni šta su mislili pod terminom "detoksikacija".

On objašnjava da, kad bi se nivo toksina u vašem organizmu mnogo povećao, vi biste morali da "idete pod nož", ili biste bili mrtvi.

Naši organi, poput jetre i bubrega sami vrše detoksikaciju, a još uvek u medicini ne postoji način da ove organe naterate da rade još bolje.

Takođe, mnogi "spa centri" i joga treneri, nude programe za detoksikaciju. Ali, stručnjaci kažu da vam nijedan od tih tretmana ni dijeta ne može pomoći da se rešite toksina.

Naravoučenije, ne verujte svakome, a pogotovo ne natpisima proizvoda.

Jedini pravi način da dođete do zdravlja jesu pravilna ishrana i vežbanje.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00