subota, 5. maj 2018.  21:08h
Pročitano 716 puta

Održana manifestacija "Veštine koje život znače"

Povodom obeležavanja Nedelje Crvenog krsta, 8. maja - Dana Crvenog krsta i 12. maja - Dana medicinskih sestara, realizovana je zajednička manifestacija "Veštine koje život znače" u Narodnoj bašti u Pančevu, od 10 do 13 časova. 

Jedan od poligona u Narodnoj bašti na kojima su volonteri demonstrirali znanja iz pružanja prve pomoći Jedan od poligona u Narodnoj bašti na kojima su volonteri demonstrirali znanja iz pružanja prve pomoći Pančevo.MOJKraj.rs

Manifestaciji je prisustvovao i Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva.

Cilj manifestacije bio je podizanje svesti javnosti o radu zdravstvenih službi i organizacija koje se bave mladima i zdravljem, kao i o modernizaciji opreme koje te službe koriste. 

 

0 reanimacija u nardonoj basti

 

Tokom manifestacije posetioci su imali priliku da se upoznaju sa tehnikom pružanja prve pomoći koja se uči u Crvenom krstu i Medicinskoj školi, poput pružanja kardio-pulmonalne reanimacije i osnovnih tehnika previjanja.

 

0 unutrasnjost hitne pomoci

 

Posetioci su mogli da vide unutrašnjost najnovijeg vozila Hitne službe i upoznaju se sa opremom u vozilu, ali i da vide opremu na štandovima Medicinske škole i Doma zdravlja kojom se služe profesori i učenici tokom školovanja. 

Crveni krst je, u saradnji sa Medicinskom školom, kreirao poligone prve pomoći koji su nalik na poligone za takmičenja kojima prisustvuju volonteri ove organizacije i škole, kako bi se kroz revijalan vid takmičenja ekipe pripremile za predstojeća takmičenja na pokrajinskim i nacionalnim nivoima. 

 

0 vezbanje reanimacije

 

Ova manifestacija organizovana je u saradnji sa Medicinskom školom "Stevica Jovanović" Pančevo, Službom hitne medicinske pomoći Pančevo i Domom zdravlja Pančevo. 

Gosti manifestacije, u okviru revijalnog takmičenja ekipa prve pomoći, bili su Medicinska škola iz Zemuna i Medicinska škola iz Vršca. Manifestaciju su pomogli i saradnici iz Sportskog udruženja "Srpska Sparta" i Grad Pančevo. 

 

0 poligon za takmicenje

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs/Crveni krst Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00