utorak, 28. novembar 2017.  16:04h
Pročitano 980 puta

Igor Mirović obišao radove na internom odeljenju Bolnice u Pančevu

Predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović obišao je danas internistički blok Opšte bolnice Pančevo, za čiju je rekonstrukciju Pokrajinska vlada izdvojila 500 miliona dinara.

Predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović obišao je danas internistički blok Opšte bolnice Pančevo Predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović obišao je danas internistički blok Opšte bolnice Pančevo Pančevo.MOJKraj.rs

Radovi na rekonstrukciji su počeli 17. oktobra, a radovi bi trebalo da budu završeni za šest meseci.

Interno odeljenje Opšte bolnice nije renovirano, niti rekonstruisano još od izgradnje 1973. godine.

S obzirom da smo nasledili zapušten zdravstveni sistem u Vojvodini, Pokrajinska vlada uložila je značajna sredstva u rekonstrukciju objekata i nabavku najsavremenije opreme, Danas se nalazimo u sklopu regionalne bolnice u Pančevu gde se rekonstruiše internističko odeljenje. Vrednost radova je oko 500 miliona dinara. Izvođač sjajno radi svoj posao, vidi se i golim okom. Za manje od šest meseci imaćemo rekonstruisan ovaj objekat, rekao je Mirović nakon posete Bolnici.

28112017 Mirovic Pancevo 9 0

 

On je podsetio da u Južnom Banatu pokrajinska Vlada finansira i radove na rekonstrukciji dela Specijalne psihijatrijske bolnice u Kovinu i rekonstrukciju dela objekta Specijalne bolnice Budisav Babić u Beloj Crkvi. 

Naš cilj je da u narednih 5 do 7 godina potpuno rekonstruišemo zdravstveni sistem, da ga uvedemo u funkciju normalnog održavanja, da imamo kvalitetne dijagnostičke aparate, koji će u svakom momentu biti dostupni građanima, izjavio je predsednik Mirović.

Iz sredstava tekuće budžetske rezerve Pokrajinska vlada za popravku CT aparata za Opštu bolnicu Pančevo izdvojila je 9,12 miliona dinara i 3,6 miliona dinara za nabavku ultrazvučnog kolor doplera za pedijatriju.

 

0 mirovic u pancevu dvoriste bolnice

 

Gradonačelnik grada Pančeva, Saša Pavlov, izrazio je zadovoljstvo što ima priliku danas da ugosti premijera Pokrajinske vlade i njegove saradnike, pre svega Pokrajinskog sekretara za zdravstvo i direktora Uprave za kapitalna ulaganja i da im se zahvali u ime svih građana Pančeva i jedne regije kao što je Južnobanatski okrug. 

Evo mi smo dokazali, odnosno Pokrajinska vlada u saradnji sa Gradom Pančevom i sa Vladom Republike Srbije, da ćemo za godinu dana dobiti jednu savremenu zgradu, novi Internistički blok u okviru Opšte bolnice Pančevo. Ovo je prvi put da je Pokrajina izdvojila preko 700 miliona dinara samo u budžetskoj 2017. godini za investicije u gradu Pančevu, kazao je Pavlov.

Pavlov je iskoristio priliku da kaže da je grad Pančevo, pored toga što je dobio više od 500 miliona dinara za Opštu bolnicu, i po različitim konkursima iz APV-a, oko 176 miliona dinara u budžetskoj 2017. godini.

Kroz finansiranje projekata, u dobroj saradnji, identifikovani su pravi prioriteti građana Pančeva, izdvojena su velika sredstva, nešto manji obim u školstvu, zdravstvu, za socijalnu zaštitu, ali više od 173 miliona dinara je investirano, odnosno, plasirano u infrastrukturne i kapitalne projekte i to pre svega iz domena poljoprivrede, koji je strateški resor grada Pančeva, ali i iz domena zaštite životne sredine, koji je uvek jedno od najvažnijih pitanja u vezi sa gradom Pančevom, a to je obnavljanje kanalizacione mreže, čišćenje kanalske mreže i još mnogo drugih stvari koje su finansirane od strane Pokrajine, dodao je gradonačelnik Pavlov.

U delegaciji pokrajinske Vlade, sa predsednikom Mirovićem, bili su i pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević.

 

0 mirovic u gradskoj upravi

 

U okviru današnje posete, predsednik Mirović i gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov održali su radni sastanak, na kojem su razgovarali o mogućnostima rešavanja dva velika projekta u Pančevu - završetku poslednje faze Severne industrijske zone i izgradnji Potamiškog kolektora.

 

IMG 20171128 104231

 

Nakon Pančeva, Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade obišao je i fabriku vode u Kovačici, za koju je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 41,6 miliona dinara, za finansiranje treće faze radova, čiji je projektovani kapacitet 1800m3 na dan. Za tri nedelje ovo postrojenje biće pušteno u rad, ukoliko vremenski uslovi budu to dozvolili. Krajnji cilj je da se obezbedi kvalitetna pijaća voda za Kovačicu i okolna mesta.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00