ponedeljak, 16. oktobar 2017.  13:53h
Pročitano 1946 puta

Đaci Isidorine škole obeležili Svetski dan hrane

U Osnovnoj školi „Isidora Sekulić“ u Pančevu povodom Svetskog dana hrane održan je 6. Festival zdrave hrane.

U OŠ Isidora Sekulić u Pančevu organizovan je Festival zdrave hrane U OŠ Isidora Sekulić u Pančevu organizovan je Festival zdrave hrane Pančevo.MOJKraj.rs

Mr Ljiljana Konevski, profesorka biologije u ovoj školi kaže da ovaj način žele da pospeše edukaciju dece o zdravoj ishrani i zdravim stilovima života. 

 

IMG 20171016 122810

 

Ove godine festival ima i humanitarnu notu, jer smo se uključili u humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za pomoć dečaku Vladimiru Đorđeviću koji boluje od teške bolesti. Prodajom kolača želimo da prikupimo što više novca kako bismo pomogli u obezbeđivanju bar jedne redovne mesečne terapije. Deca će na ovaj način proširiti svoja znanja o zdravoj ishrani, ali će naučiti i šta znači biti human, kazala je mr Ljiljana Konevski.

 

0 festival hrane isid

 

U realizaciju Festivala zdrave hrane svake godine uključeni su učenici trećeg razreda osnovne škole, dok su u kulturno-umetničkom programu angažovani viši razredi, prvenstveno solisti i đaci koji pevaju u horu.

 

festival hrane

 

Učenici trećih razreda, njihove mame i bake, pravili su kolače i slane poslastice, kao i indeks jedan, odnosno ove godine V-1, VI-1 i VII-1. Osmi razredi na Svetski dan hrane donose samo čajeve i prave čajanku, kazala je Konevski.

U kulturno-umetničkom delu programa hor škole izveo je nekoliko prigodnih pesama na temu zdrave hrane.

 

0 hrana

 

Kako kažu u Isidorinoj školi, ovaj festival je postao tradicija i održavaće se dok učenici budu želeli da učestvuju u njegovoj organizaciji.

 

isidorina skola hol

 0 humanitarna akcija isidra

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00