utorak, 26. septembar 2017.  19:17h
Pročitano 1009 puta

Novi ultrazvučni aparati za Dom zdravlja

U Dom zdravlja Pančevo danas su stigla dva nova aparata za ultrazvučni pregled čiju kupovinu je omogućio Grad Pančevo izdvojivši oko 6 miliona dinara iz budžeta.

Jedan aparat je u Službi za zdravstvenu zaštitu žena, a drugi u Službi za radiološku dijagnostiku Jedan aparat je u Službi za zdravstvenu zaštitu žena, a drugi u Službi za radiološku dijagnostiku Pančevo.MOJKraj.rs/arhiva

Jedan aparat je u Službi za zdravstvenu zaštitu žena, a drugi u Službi za radiološku dijagnostiku.

Ova dva aparata predstavljaju savremeno tehnološko rešenje koje pruža mogućnosti pregleda uz pomoć tri sonde: endokavitalnom, (vaginalnom), linearnom i konveksnom, a takođe podržava 4D sonde.

Ovakva tehnološka rešenja omogućavaju brojne bezbedne dijagnostičke mogućnosti, posebno zbog većeg broja sondi koliko ovaj aparat podržava, nemenjenih različitim grupama organa, sa ciljem dobijanja što kompletnije dijagnostičke slike, navodi se u saopštenju Doma zdravlja Pančevo.

1.  Endokavitalna ginekološka sonda daje precizne podatke o izgledu i strukturi tkiva svih reproduktivnih organa. U modernoj medicinskoj literaturi, rana dijagnostika tumora, koja se ovakvim pregledom postiže, nesumnjivo doprinosi najoptimalnijem terapijskom izboru, koji pored svih povoljnosti za bolesnika znači i sigurnu materijalnu uštedu, s obzirom na to da je rana terapija, pored toga što je najeefikasnija i najjeftinija, budući da se njome može prevenirati višegodišnje, s aspekta ozdravljenja, neizvesno i skupo lečenje.  

2 . Konveksnom sondom dobija se dobar uvid u dimenzije, morfologiju i tkivne promene organa trbušne duplje, retroperitonealnih organa, bubrega, uretera, mokraćne bešike, prostate, krvnih sudova i limfnog tkiva, kao i genitalnih organa žene.  

3. Linearna sonda daje dobar uvid u tkiva dojke i štitaste žlezde a takođe dijagnostikuje sve promene na krvnim sudovima.  

Zbog svega navedenog dijagnostička službe Doma zdravlja Pančevo će znatno unaprediti rad i omogućiti veći broj dijagnostičkih procedura, a takođe olakšati rad zaposlenih.

Autor:  Dom zdravlja
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00