ponedeljak, 14. avgust 2017.  18:43h
Pročitano 1594 puta

Predstavnici Apoteke Pančevo otišli u Šabac po rešenje za probleme

Predstavnici Apoteke „Pančevo“, danas su po preporuci Ministarstva zdravlja bili u Šapcu, da čuju savete i sugestije koji bi im pomogli u rešavanju problema njihove apotekarske ustanove.

Predstavnici Apoteke „Pančevo“, danas su po preporuci Ministrastva zdravlja bili u Šapcu Predstavnici Apoteke „Pančevo“, danas su po preporuci Ministrastva zdravlja bili u Šapcu www.sabac.rs

Jelena Jekić, načelnica Gradske uprave grada Šapca, istakla je da je Ministarstvo zdravlja kao primer dobre prakse prepoznalo konkretna rešenja, iskustva i način na koji je Grad pomogao Apoteci „Šabac“ u racionalizaciji broja zaposlenih u ovoj ustanovi.

Grad Šabac i Gradska uprava su aktivno učestvovali u procesu sprovođenja programa racionalizacije. Pružali smo pravnu i tehničku podršku zaposlenima i stavili svoje resurse na raspolaganje Apoteci. U koordinaciji Gradske uprave, rukovodstva Apoteke i Ministarstva zdravlja, u kratkom roku smo uspeli da dobijemo saglasnost Ministarstva na Pravilnik o sistematizaciji. Onog momenta kada je stigla saglasnost na Pravilnik, počeli smo sa sprovođenjem ankete i obaveštavanjem zaposlenih o njihovim pravima. Sledeći korak bila je izrada rešenja o sporazumnom raskidanju radnog odnosa. Deset dana nakon što smo Ministarstvu poslali rešenja, sredstva za otpremnine za 40 radnika su bila uplaćena. Ovo je dokaz da je Grad Šabac učinio dobre korake i da je na pravom putu za rešavanje problema u kojim su se našli Apoteka „Šabac“, ali i sve ostale apotekarske ustanove u Srbiji, rekla je Jelena Jekić.

 

apoteka pancevo u sapcu

 

Milan Babić, v.d. direktora Apoteke „Pančevo“, ocenio je da im je današnji razgovor veoma važan, jer su čuli sugestije od kolega iz Šapca i razmenili iskustva.

On je, kako prenosi sajt Grada Šapca, podsetio na lošu situaciju u kojoj se nalazi ustanova na čijem je čelu, jer su bez struje, grejanja, nemaju server, pa Apoteka „Pančevo“ i ne radi iz tehničkih razloga.

Razgovarali smo i o racionalizaciji i broju zaposlenih, i pokušaćemo da se ugledamo na dobar primer i način na koji su to sproveli u Šapcu. Ministarstvo zdravlja nas je zato uputilo na Šabac, jer su ovde racionalizaciju broja zaposlenih dobro regulisali u pravnom smislu. Ministarstvo nema nikakve zamerke na način na koji je to urađeno u Šapcu, istakao je Milan Babić.

Izdavanjem objekata u zakup, Apoteka „Šabac“ je obezbedila 72 miliona dinara, a očekuje se i 50 miliona nakon prodaje lokala u Hotelu „Sloboda“, što je deo svojine šabačke Apoteke.

 

apoteka sabac

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs/Grad Šabac
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00