petak, 7. jul 2017.  08:04h
Pročitano 3409 puta

Dozvoljeno kupanje na plažama na Tamišu, Beloj steni i jezeru u Kačarevu

Poslednje analize kvaliteta površinskih voda, nakon uzorkovanja 28. juna, pokazale su da je kupanje dozvoljeno na četiri plaže.

Kupalište na reci Dunav („Bela Stena“ (levo i desno od špica)) može se koristiti u svrhu kupanja i rekreacije Kupalište na reci Dunav („Bela Stena“ (levo i desno od špica)) može se koristiti u svrhu kupanja i rekreacije Pančevo.MOJKraj.rs

U Izveštaju o ispitivanju kvaliteta površinskih voda Tamiš, Dunav, Ponjavica, kupalište u Ivanovu, jezero u Kačarevu, a na osnovu rezultata obavljenih laboratorijskih ispitivanja i stručnog razmatranja, utvrđeno je da se kupališta na reci Tamiš (u Pančevu i Jabuci), kupalište na reci Dunav („Bela Stena“ (levo i desno od špica)) i jezero u Kačarevu mogu koristiti u svrhu kupanja i rekreacije.

Kupališta na Ponjavici (u Omoljici i Banatskom Brestovcu), kupalište u Glogonju, kao i kupalište u Ivanovu ne mogu se koristiti u svrhu kupanja i rekreacije.

Zavod za javno zdravlje Pančevo u letnjoj sezoni vrši redovno ispitivanje kvaliteta voda koje se koriste za kupanje i rekreaciju na svakih petnaest dana na sledećim lokacijama:
reka Tamiš – kupalište u Pančevu, Glogonju i Jabuci;
reka Dunav – kupalište „Bela Stena“ (levo i desno od špica);
Ponjavica – kupalište u Omoljici i Banatskom Brestovcu;
kupalište u Ivanovu i jezero u Kačarevu.

Naredno uzorkovanje površinskih voda i provera kvaliteta predviđeni su za 12. jul.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00