ponedeljak, 27. mart 2017.  19:08h
Pročitano 328 puta

Uručena akreditacija Domu zdravlja Pančevo

Južnobanatski upravni okrug organizovao je danas u Maloj sali Gradske uprave konferenciju na temu unapređenja kvaliteta preventivnog zdravlja, a tom prilikom i Domu zdravlja Pančevo uručena je akreditacija za narednih sedam godina.

Na današnjoj svečanosti direktorki Doma zdravlja Pančevo uručena je akreditacija na sedam godina Na današnjoj svečanosti direktorki Doma zdravlja Pančevo uručena je akreditacija na sedam godina Pančevo.MOJKraj.rs

Na konferenciji su se obratili državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Republike Srbije, gradonačelnik Pančeva, direktorka Doma zdravlja i načelnica Južnobanatskog okruga.

Prof. dr Berislav Vekić, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, istakao je važnost akreditacije koju je Dom zdravlja dobio na sedam godina. On je kazao da su Dom zdravlja i svi zaposleni u njemu ispunili sve uslove i uveli pravila i ponašanja koja će doprineti poboljšanju zdravstvenih usluga.

Dom zdravlja se razvijao i došao je do jednog impozantnog broja, danas zapošljavamo više od 250 zdravstvenih radnika i to je onaj segment na kome ćemo nastaviti da radimo, kazao je prof. dr Berislav Vekić, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja.

Gradonačelnik Saša Pavlov je govoreći o finansijskoj pomoći kojoj Grad pruža Domu zdravlja kazao da je iz budžeta Pančeva izdvojeno 1,2 posto, što je na godišnjem nivou više od 60 miliona dinara. Grad je i sufinansirao neke od projekata koje sprovodi Dom zdravlja i pomagao pri kupovini vozila i nekih aparatura.

Želeo bih direktorki Doma zdravlja, mojoj saradnici, da čestitam na ovom izuzetnom rezultatu, na reakreditaciji. Imali smo akreditaciju na tri godine, sad reakreditaciju na sedam. Reakreditacija ukazuje na kvantitet i kvalitet pruženih usluga i uslova kako kadrovskih tako i tehničkih, u kojima Dom zdravlja u Pančevu radi, objasnio je Saša Pavlov.

Direktorka Doma zdravlja Danijela Kornic Ristovski istakla je da je akreditacija Doma zdravlja uspeh koji je postignut zajedničkim snagama.

Ja bih želela da čestitam svima na velikom uspehu. Smatram da je akreditacija na sedam godina uspeh kako svih zaposlenih u Domu zdravlja i lokalne samouprave, koja na pravi način prepoznaje sve što je potrebno. Veliko je ulaganje Grada u Dom zdravlja kako bi mogao da podigne nivo usluga na veći nivo, rekla je direktorka Doma zdravlja Pančevo.

Danijela Lončar, načelnica Južnobanatskog okruga, istakla je važnost postojanja Doma zdravlja u svim lokalnim samouprava i ambulanti u svim naseljenim mestima Južnog Banata. Napomenula je da je akreditacija plod uzajamnog rada svih zdravstvenih ustanova u Pančevu.

Još jedan raritet, gotovo sve lokalne samouprave u saradnji sa Domovima zdravlja pomogle su da se krene u postupak akreditacije. Imamo akreditacije koje su u toku, neke su u procesu obnavljanja, uglavnom su na period na tri godine. Pohvalićemo se još jednim raritetom Dom zdravlja u Pančevu nakon akreditacije na tri godine, ušao je u novi akreditacioni period od sedam godina, kazala je Danijela Lončar.

Prof. dr Berislav Vekić, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja rekao je da očekuje da će se uskoro zaposliti još zdravstvenih radnika. On je rekao da je u poslednje dve godine zaposleno 11 lekara i više od 20 sestara u Opštoj bolnici, a u Domu zdravlja osam lekara je dobilo posao, kao i nekoliko medicinskih sestara.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00