nedelja, 29. januar 2017.  10:11h
Pročitano 2580 puta

Humanitarna akcija pančevačkih rotari klubova: "Da se rodim zdrava"

Rotari klub Pančevo i Rotari klub Pančevo-Mihajlo Pupin pokrenuli su humanitarnu akciju za nabavku 4D ultrazvučnog aparata za porodilište u Pančevu, a neophodni iznos sredstava je između 25.000 i 30.000 evra.

Rotari klubovi u Pančevu, RC Pančevo i RC Mihajlo Pupin, pokrenuli su humanitarnu akciju nabavke 4D ultrazvučnog aparata za porodilište u Pančevu Rotari klubovi u Pančevu, RC Pančevo i RC Mihajlo Pupin, pokrenuli su humanitarnu akciju nabavke 4D ultrazvučnog aparata za porodilište u Pančevu Ilustracija

4D ultrazvuk je trenutno tehnološki najnapredniji pregled koji omogućava prikaz nerođene bebe do izuzetno preciznih detalja. Omogućuje utvrđivanje stepena neurološkog razvoja bebe, rano otkrivanje ili isključivanje bolesti nerođenih beba, a koristi se i za ginekološku dijagnostiku.

 

Da se rodim zdrava letak page 002

 

Prve uplate zainteresovanih da pomognu već su počele da pristižu, donacije će biti javno objavljivane, a u akciju mogu da se uključe svojim uplatama i pojedinci i privrednici, odnosno svi zainteresovani.

Klubovi planiraju da akciju završe i aparat isporuče pančevačkom Porodilištu do kraja juna ove godine.

 

0 da se rodim zdrava plakat

 

Za realizaciju humanitarne akcije zaduženi su predsednici pančevačkih klubova Tešo Marković i Daliborka Bojković Breti.

Daliborka Bojković Breti, predsednica RC Mihajlo Pupin kaže da su pre početka humanitarne akcije konsultovali direktora Opšte bolnice i načelnika ginekologije kako bi obezbedili porodilištu ono što im je najneophodnije.

Naša akcija je regionalna, jer je i Bolnica od regionalnog značaja i osim Pančevaca u njoj se leče stanovnici većeg dela Južnog Banata. Zato je važno da se što veći broj ljudi uključi u akciju, bez obzira na visinu donacije, kako bismo sakupili neophodna sredstva i omogućili najsavremeniji uređaj za pregled trudnica, kaže ona.

U narednom periodu predsednici Rotari klubova iz Pančeva obilaziće i druge Rotari klubove širom Srbije kako bi detaljno predstavili ovu humanitarnu akciju i pozvali ih da se u nju uključe. Biće organizovan i niz drugih humanitarnih događaja za prikupljanje donacija, o čemu ćemo vas redovno izveštavati.

 

Da se rodim zdrava letak page 001

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00