sreda, 28. decembar 2016.  19:29h
Pročitano 1013 puta

Transfuzija: Dajte krv jer bolest ne zna za praznike

Iako su u Službi za transfuziju u Pančevu rezerve krvi u ovom trenutku zadovoljavajuće, čemu su doprinele akcije i pojedinci u prethodne dve nedelje, transfuziolozi i dalje apeluju na dobrovoljno davaoce da dođu i daju krv.

S obzirom da će se operativni programi intenzivno sprovoditi do poslednjeg dana kalendarske godine i narednih dana očekuje se velika potrošnja krvi za lečenje pacijenata.

Dr Jelena Pešić, načelnica Službe za transfuziju krvi apeluje na građane da ispune svoju građansku dužnost i dođu narednih dana i daju krv. 

Bolest ne zna za praznike i neradne dane. Na žalost i tada se dešavaju saobraćajne nezgode, povrede i druga stanja kao posledica povećane upotrebe alkohola i hrane zbog kojih ljudi dospevaju u bolnicu i njihovo lečenje zavisi često od transfuzije krvi. Da bismo bezbedno proveli praznike, dođite i dajte krv, kaže dr Pešić.

Dr Radmila Railić Ristovska, šef odseka bazične transfuzije podseća da Služba za transfuziju krvi radi 24 sata dnevno na poslovima obezbeđivanja krvi za pacijente. 

Davaoce krvi primaćemo sutra, u četvrtak od 7 do 15 časova, u petak 30. decembra od 7 do 12 časova, a u subotu od 8 do 10 časova. Posle praznika prvi radni dan, kada ćemo primati davaoce krvi je sreda 4. januar od 7 do 15 časova, kaže dr Railić Ristovska.

Kolektiv Transfuzije i Crveni krst svim dobrovoljnim davaocima krvi čestitaju predstojeće praznike.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00