sreda, 2. novembar 2016.  15:40h
Pročitano 874 puta

Zdravstveni profil grada Pančeva za 2015. godinu na javnoj raspravi

Zdravstveni profil grada Pančeva za 2015. godinu od danas je na javnoj raspravi, a građani će imati mogućnost da do 16. novembra dostave svoje predloge.

Dr Mirela Petrović, članica Gradskog veća Pančeva zadužena za zdravstvo i koordinatorka Tima za izradu zdravstvenog profila grada Pančeva Dr Mirela Petrović, članica Gradskog veća Pančeva zadužena za zdravstvo i koordinatorka Tima za izradu zdravstvenog profila grada Pančeva Pančevo.MOJKraj.rs

Dr Mirela Petrović, članica Gradskog veća Pančeva zadužena za zdravstvo i koordinatorka Tima za izradu zdravstvenog profila grada Pančeva, ukratko je na konferenciji za novinare predstavila nacrt ovog dokumenta i pozvala građane da daju svoje predloge, mišljenja i sugestije do 16. novembra dostave poštom na adresu:

Sekretarijat za javne službe i socijalna pitanja Gradske uprave grada Pančeva 
– za Zdravstveni profil Grada, 
Trg Kralja Petra I 2-4, 
26 000 Pančevo,

 ili na mejl adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Zdravstveni profil grada Pančeva za 2015. godinu nastao je koordinacijom subjekata zdravstvene zaštite na nivou grada Pančeva, u komunikaciji sa korisnicima zdravstvenih usluga, građanima, zaposlenim u zdravstvu i ostalim akterima zdravstvene zaštite na teritoriji Pančeva, u cilju kontinuiranog praćenja i analize stanja zdravlja ljudi i okoline, unapređenja kvaliteta izvršavanja zdravstvenih usluga u Pančevu i rešavanja zdravstvenih potreba i problema građana.

Ovaj dokument objavljuje se radi postizanja kvalitetnijeg korišćenja resursa uz stručno mišljenje i učešće građana, kao i podizanje zadovoljstva korisnika zdravstvenih usluga. Ideja ovog profila, kao pilot dokumenta, jeste i da pokrene raspravu o sadržaju, analizama i praćenju podataka u zdravstvenim profilima grada, koji se objavljuju u narednim godinama.

Ovaj dokument prikazuje stanje u oblasti zdravlja, ali i životne sredine u 2015. godini na teritoriji Grada Pančeva, a naročito sledeće:
- prikazuje podatke o zdravstvenim pokazateljima i pokazateljima životne sredine
- identifikuje glavne zdravstvene i ekološke probleme u Pančevu,
- kao usvojeni dokument obezbeđuje kontinuiran uvid u zdravstveno stanje stanovnika Pančeva,
- osigurava i kontinuitet u praćenju zdravstvenih prioriteta i kvaliteta usluga na teritoriji grada Pančeva i selekciju prioriteta za preispitivanje zdravstvene politike na nivou grada, uz učešće zainteresovanih strana i građana,
- prikuplja činjenice za početak izrade strateških i operativnih planova za zdravlje grada Pančeva,
- prikazuje ne/zadovoljstvo pacijenata i zaposlenih u zdravstvu, ali i rezultate istraživanja: "Životni stil i zdravlje građana Pančeva".

Tim za izradu dokumenta, koji je imenovao Gradonačelnik Grada Pančeva, pripremio je dokument i danas ga upućuje javnosti za davanje sugestija i komentara, do 16. novembra.

Iz Gradske uprave pozivaju sve građane koji žele da daju doprinos ovom dokumentu da se uključe u proces javne rasprave, tako što će komentarisati dokument, koji mogu naći na internet prezentaciji Grada Pančeva, ali i u štampanoj verziji u svim Domovima zdravlja na teritoriji Pančeva.

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00