nedelja, 25. septembar 2016.  18:16h
Pročitano 3975 puta

Predstavljamo: Udruženje građana “Napravi korak”

U Pančevu je počelo da radi Udruženje za očuvanje psihofizičkog i socijalnog zdravlja “Napravi korak” i za sugrađane je pripremilo seriju predavanja o različitim aspektima očuvanja zdravlja.

Udruženje “Napravi korak” je pokrenula Sandra Stanojević, strukovni antistres i relaks terapeut Udruženje “Napravi korak” je pokrenula Sandra Stanojević, strukovni antistres i relaks terapeut Pančevo.MOJKraj.rs

Udruženje je pokrenula Sandra Stanojević, strukovni antistres i relaks terapeut iz želje da se bavi humanitarnim radom u ovoj oblasti

U razgovoru sa svojim kolegama došli smo do zaključka da je u našem okruženju jako puno ljudi koji su oboleli od raznih bolesti: čira na želucu, dijabetesa, bolesti štitne žlezde, gojaznosti i raznih nekih auto imunih bolesti i raznih psihičkih tegoba, a jedan od okidača ovih bolesti je stres. Radeći kao zdravstveni radnici, ali i kao edukatori, dobili smo motiv da pomognemo što većem broju ljudi, kaže ona.

Drugog oktobra od 16.30 časova u prostorijama Turističke organizacije Pančevo (bivša Snežana) biće održano predavanje na temu “Gubitak i kako ga prevazići”. Predavač će biti neuropsihijatar i psihoterapeut dr Darko Stanković. Ulaz je slobodan, ali je obavezno prijavljivanje dolaska telefonom na broj 069-335-36-88.

U okviru Udruženja Sandra Stanojević je pokrenula projekat “U cilju wellnessa”, jer je inače i edukator u Beogradu na jednoj Akademiji iz predmeta “Wellness i spa”.

Mnogo toga je u cilju wellnessa. I ishrana, i mentalno zdravlje i fizička aktivnost i sve ono što čoveka dovodi do psihofizičkog i socijalnog balansa. U skladu sa tim Udruženje će organizovati seriju programa, kreativnih radionica i predavanja, kaže Stanojević.

Prvo predavanje bilo je održano početkom meseca u Turističkoj organizaciji Pančevo na temu “Stres i kako zrelo reagovati na stres”.

Naša sagovornica kaže da je jedan od najčešćih stresora koji može uticati na pojavu dugotrajnog stresa kod čoveka gubitak.

 

"Možemo reći da gubitak 100% utiče na sve nas, ali od nas samih 100% zavisi na koji ćemo način reagovati na taj stres. Da li će nas zbog toga uticaj stresa izgraditi, ojačati našu ličnost ili će nas potpuno upropastiti. To je jednostavno u rukama svih nas" - Dr Darko Stanković, neuropsihijatar i psihoterapeut.

U životu svakoga od nas gubici su neizbežni, bilo da se radi o gubitku socijalnih odnosa, materijalnih vrednosti ili nečeg drugog, pre ili kasnije suočićemo se sa nekim gubitkom. Onaj gubitak koji je u vezi sa smrću bliske osobe neuporediv je sa drugim gubicima, jer podrazumeva nepovratnost, jer podrazumeva trajni gubitak... Postoji nešto što je zajedničko u svakoj situaciji koja podrazumeva gubitak, svaki gubitak prati proces tugovanja. Kada tuga postaje "maligna"? Kako zrelo reagovati na gubitak? samo su neka od pitanja na koja će vam dati odgovor neuropsihijatar i psihoterapeut dr Darko Stanković na besplatnom predavanju koje ćemo organizovati 2. oktobra, najavila je Stanojević.

Do kraja ove godine Udruženje planira još dva predavanja: “Značaj fizičke aktivnosti za zdravlje čoveka” i “Kako unaprediti zdravlje kroz ishranu i koji su principi pravilne ishrane”.

 

sandra stanojevic napravi korak

 

Udruženje “Napravi korak” je neprofitabilna organizacija, finansira se kroz članarinu koja je na godišnjem nivou 250 dinara i donacija.

Članovi Udruženja mogu računati na niz kreativnih radionica i socijalnih veština u prostorijama koje se nalaze u centru Pančeva i trenutno su u fazi opremanja osnovnim nameštajem, tako da njihov rad možete podržati i na takav način – donacijom stolice, stola ili bilo čega što je Vama nepotrebno a što može olakšati rad Udruženju.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(6 glasova)

Komentari  

+1 #1 Rajce013 25-09-2016 21:40
:D :D Sandra bravo svaka cast na sledece predavanje dolazim.
Odgovori

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00