ponedeljak, 11. jul 2016.  14:56h
Pročitano 949 puta

Dva klima uređaja – poklon pančevačkom porodilištu

Porodilište Opšte bolnice “Pančevo” dobilo je danas dva klima uređaja u akciji "Blic fondacije" - “Klime za porodilišta” koja se realizuje zajedno sa kompanijom “Elkom trejd” iz Beograda, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja.

Zameniku načelnika Odeljenja ginekologije i akušerstva dr Zoranu Petroviću klima uređaje je uručio urednik “Blic fondacije” Velimir Perović.

"Blic fondacija" je pre dve nedelje pokrenula još jednu veliku humanitarnu akciju “Klime za porodilišta”, sa ciljem da se najugroženijim porodilištima obezbede klima uređaji. Pokrovitelj naše akcije je Ministarstvo zdravlja, a donator je kompanija "Elkom trejd" koja je donirala 50 klima uređaja. Te uređaje podelićemo u 24 najugroženija porodilišta u Srbiji. Pančevačko porodilište je trinaesto koje je dobilo ove uređaje. Narednih dana klime će dobiti porodilišta u Somboru, Gornjem Milanovcu, Požarevcu, Ćupriji…, rekao je Velimir Perović za Blic.

Dr Zoran Petrović je istakao da će ovi uređaji znatno olakšati boravak u bolnici i porodiljama i bebama.

Ovo je mali poklon, ali veliki za nas. Bilo bi dobro kada bi se još ljudi dobre volje uključilo i pomoglo, ne samo doniranjem klima, već i drugih stvari koje su nam potrebne. Na Odeljenju ginekologije, gde leže pacijenti koji su operisani ili boluju od najtežih bolesti, biće postavljena jedna klima koja će im mnogo olakšati boravak ovde. Drugi uređaj biće postavljen u porodilištu, rekao je dr Petrović.

Vreli letnji dani i prvi dani majčinstva biće znatno lakši jer pored svih problema sa kojima se susreću majke, više neće morati da se bore protiv vrućine.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00