petak, 17. novembar 2023.  12:33h
Pročitano 1491 puta

Akcija preventivnih pregleda u Domu zdravlja Pančevo 19. novembra

Dom zdravlja Pančevo organizovaće još jednu akciju preventivnih pregleda u nedelju, 19. novembra u Centru za prevenciju Doma zdravlja Pančevo, u vremenu od 8 do 16 časova.

Zakazivanje pregleda nije potrebno, već je dovoljno samo da građani dođu u nedelju, 19. novembra u Centar za prevenciju Doma zdravlja Pančevo u vremenu od 8 do 16 sati Zakazivanje pregleda nije potrebno, već je dovoljno samo da građani dođu u nedelju, 19. novembra u Centar za prevenciju Doma zdravlja Pančevo u vremenu od 8 do 16 sati Pančevo MOJKraj/arhiva

 

Osim u Pančevu, i ovog vikenda biće organizovani preventivni pregledi u oko 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije.

Građani će moći da urade:

- Merenje telesne mase
- Izračunavanje stepena uhranjenosti
- Merenje krvnog pritiska
- Određivanje glikemije
- Glikolizirani hemoglobin (HbA1C)
- Lipidni status

Država ovim pregledima želi da ukaže na značaj prevencije i da preventivne preglede učini pristupačnijim građanima. Tokom ovog i prethodnog meseca organizovani su ultrazvučni pregledi  dojke, PSA test, UZ pregledi štitaste žlezde, kao i kardiološki pregledi sa kontrolom nivoa glukoze, triglicerida i holesterola u krvi, navodi se u saopštenju Doma zdravlja Pančevo.

Zakazivanje pregleda nije potrebno, već je dovoljno samo da građani dođu u nedelju, 19. novembra u Centar za prevenciju Doma zdravlja Pančevo u vremenu od 8 do 16 sati.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00