ponedeljak, 26. oktobar 2020.  14:28h
Pročitano 879 puta

Povećava se broj obolelih od virusa kovid-19 u Pančevu

Povećava se broj obolelih od virusa kovid-19 u Pančevu, kaže dr Slobodan Ovuka, direktor Opšte bolnice Pančevo.

Opšta bolnica u Pančevu priprema se za prijem kovid obolelih u većem broju Opšta bolnica u Pančevu priprema se za prijem kovid obolelih u većem broju S.M.

On je za RTV izjavio da je u pančevačkoj bolnici smešteno devet pacijenata.

To predstavlja jedan blagi porast broja obolelih tokom vikenda. Nadamo se da ta kriva neće ići eksplozivno kao što je išla u aprilu kada smo postali kovid bolnica, kaže dr Slobodan Ovuka.

Opšta bolnica u Pančevu priprema se ponovo da uđe u sistem ustanova koje primaju kovid pacijente. Dr Ovuka dodaje da bolnica faktički nije ni izlazila iz kovid sistema. Radilo se u jednom izdvojenom objektu infektivnog odeljenja. Zbog toga to nije remetilo rad kompletne bolnice.

Razvili smo instalacije centralnog kiseonika do infektivnog odeljenja gde trenutno imamo 45 mesta. Imamo 30 setova kiseoničkih mesta. Tu smo već prebacili neke respiratore, tako da nećemo ulaziti u hirurški blok, što nam je bio prethodni put problem. Ovako se nadamo da ćemo uspeti sa paviljonskim objektima u krugu da izdržimo udar. Čekaju nas neizvesne jesen i zima, kaže dr Slobodan Ovuka.

On je apelovao na sve da se pridržavaju propisanih mera kriznog štaba i epidemiološke struke. Kako kaže, to je jedini put da zdravstveni sistem izdrži.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00