ponedeljak, 11. maj 2020.  19:49h
Pročitano 285 puta

Apel za obezbeđivanjem stabilnih rezervi krvi i svih komponenata krvi

 

Iz Crvenog krsta Pančevo obratili su se javnosti sa željom da skrenu pažnju da je od pojave korona virusa u Srbiji broj dobrovoljnih davalaca krvi smanjen, što je i bilo očekivano, te su se do sada izvodile samo hitne hirurške intervencije kako bi se održale stabilne rezerve krvi u čemu se i uspelo. 

Akcija davanja krvi biće organizovana 13. maja Akcija davanja krvi biće organizovana 13. maja S.M.

Međutim, sada se sve vraća polako u normalne tokove rada i života te i zdravstveni sistem nastavlja da funkcioniše kako potrebe i nalažu. Samim tim nastavlja se i operativni program koji je bio odložen za vreme vanrednog stanja a za to je neophodno obezbediti stabilne zalihe svih krvnih grupa i svih komponenata krv.

Ovim putem apelujemo na naše sugrađane i sugrađanke da se u što većem broju odazovu redovnoj Gradskoj akcija prikupljanja krvi u sredu, 13. maja, od 9 do 12 časova u prostorijama Crvenog krsta Pančevo u Ulici Žarka Zrenjanina 15 kako bi se obezbedio nesmetan rad zdravstvenih službi, navodi se u saopštenju za javnost.

Pored toga, taj dan biće posvećen i obeležavanju Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi i tim povodom želimo da čestitamo svim davaocima njihov praznik.

U Crvenom krstu Pančevo i tokom vanrednog stanja realizovane su redovne Gradske akcije, uvedene su dodatne mere predostrožnosti i zaštite koje su imale za cilj da pojačaju nadzor u novonastaloj situaciji sa korona virusom. 

Veliko hvala svima koji su u prethodnom periodu nalazili vremena i u otežanim okolnostima ograničenog kretanja, našli načina i vremena da daju krv.

Vanredno stanje jeste završeno, ali primena preventivnih mera ostaje na snazi, jer je epidemija još uvek prisutna. Akcije dobrovoljnog davanja krvi se kao i do sada održavaju u skladu sa preporukama i merama koje se sprovode u cilju sprečavanja širenja zaraze izazvane virusom Kovid 19. Građanima se preporučuje da kada dolaze u Crveni krst Pančevo nose maske i rukavice, a ukoliko nemaju zaštitnu opremu, ona će im biti obezbeđena prilikom dolaska.

Autor:  Saopštenje Crvenog krsta Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00