petak, 17. april 2020.  11:02h
Pročitano 1823 puta

Lekari i medicinsko osoblje kovid bolnice u Pančevu apeluju na građane da tokom praznika ostanu kod kuće

Opšta bolnica u Pančevu postala je početkom aprila kovid bolnica u kojoj se leče pacijenti zaraženi novim virusom korona. U kovid bolnici u Pančevu leče se pacijenti koji, sa lakšim simptomima, dolaze iz cele Srbije.

Medicinsko osoblje kovid bolnice u Pančevu Medicinsko osoblje kovid bolnice u Pančevu S.M.

Lekari i medicinsko osoblje koje će u kovid bolnici raditi i za Uskršnje praznike apeluje na građane da ostanu kod svojih kuća, kako bi olakšali rad onima koji moraju da rade i kako bi mogli da pruže što adekvatniju zdravstvenu negu onima koja je ona neophodna.

Jedan od članova tima zdravstvenih radnika koji se bavi lečenjem pacijenata u kovid bolnici je i lekar hirurškog odeljenja Opšte bolnice u Pančevu Dr Slobodan Perić.

 

dr Slobodan Peric

 

Pacijenti inficirani Kovid-19 virusnom influencom boluju od teške forme pneumonije, odnosno zapaljenja pluća. Takvi pacijenti iziskuju ekstreman napor zdravstvenog osoblja, kao i svih pratećih i logističkih službi koje takvu bolnicu opslužuju, objasnio je dr Perić.

 

60 1

 

Članica tima je i Dijana Kondić, medicinska sestra koja sa svojim koleginicama i kolegama brine o pacijentima smeštenim u kovid bolnici u Pančevu.

S obzirom da su ovde smešteni pacijenti iz unutrašnjosti, mi brinemo o njima isto kao da su naši građani Pančeva. Poručujemo njihovim porodicama da ne brinu, kaže Dijana Kondić.

 

Dijana Kondic

 

Tijana Stojšić je medicinska sestra u prijemnom odeljenju kovid bolnice. One apeluje na građane da se pridržavaju preporuka nadležnih.

Za Uskrs neću biti sa svojom porodicom i sa svojim detetom. Radiću sa Kovid-19 obolelim pacijentima. Vi imate privilegiju da budete kod kuće sa svojim porodicama. Mi nemamo. Mi ćemo raditi zbog vas, ali vas molim da vi ostanete kod kuće zbog nas, kaže Tijana Stojšić.

 

Tijana Stojsic

 

Kovid bolnica u renoviranom internističkom bloku Opšte bolnice može da primi 200 pacijenata, a o njima brinu 40 lekara i 60 medicinskih sestara. Najizloženiji su infektolozi, anesteziolozi i pulmolozi. U tim su uključeni i lekari na specijalizaciji i svi ostali po potrebi.

 

80 3

 

Opšta bolnica u Pančevu ima dovoljno zaštitne opreme, osoblje je obučeno da je oblači i svlači, a u prilog tome govori i činjenica da nijedan zaposleni nije zaražen novim virusom korona na radnom mestu.

 

93277998 710447752828049 2879599074581938176 n 1

 

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(6 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00