utorak, 8. septembar 2015.  05:55h
Pročitano 1374 puta

Pančevački dani avanture 12. i 13. septembra

U Pančevu će 12. i 13. septembra, u Narodnoj bašti i parku Barutana biti organizovani Drugi „Dani avanture“ Turističke organizacije Pančevo, uz pokroviteljstvo Grada Pančeva.

Reč je o posebnoj manifestaciji koja za cilj ima promociju sporta, zdravih načina života, rekreacije, zaštite životne sredine i edukacije o prirodi. 

Ideja organizatora je da se kroz promociju aktivnog (avanturističkog) turizma obogati i ukupna turistička ponuda grada Pančeva.

Prvog dana u subotu 12. septembra, od 16 časova u Narodnoj bašti, planinari i izviđači će organizovati poligone spretnosti za decu, kao i porodični kamp tokom noći, u okviru kog će biti održana predavanja i pokazne vežbe boravka u prirodi. 

Pored toga biće organizovan obilazak Narodne bašte sa ciljem upoznavanja biljnog i životinjskog sveta najvećeg parka u Pančevu, saopštili su organizatori. 

Drugog dana programa, 13. septembra u parku Barutana, u okviru celodnevnog programa od 11 časova, biće organizovane aktivnosti u sledećim oblastima: sportsko penjanje, spuštanje niz uže, streličarstvo i gađanje savremenim i tradicionalnim lukom, streljaštvo, mačevanje, poligoni spretnosti za decu, airsoft, borilački sportovi, sajam zdrave hrane, srednjovekovni vitezovi, a predstaviće se i udruženje sokolara Srbije. 

Od 19 časova očekuje nas „Vatreni šou“ a gosti manifestacije biće Specijalna brigada Srbije, i udruženje srednjovekovnih vitezova Beli orlovi.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00